Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Boldog születésnapot Mr. Santana!

Carlos Santana - Boldog születésnapot Mr. Santana!

A latin gitárvirtuóz, Carlos Santana, éppen ma 65 esztendeje, 1947. július 20-án látta meg a napvilágot, Mexikóban. A zseniális művész háta mögött már több mint harminc album áll, melyek mindegyike igen magas művészi színvonalat képvisel.

Az ifjú Santana tizenöt évesen kezdett gitározni. Zenéjére a legnagyobb hatást a latin kultúra gyakorolta. 1967-ben családjával ugyan San Franciscóba költöztek, de latin származása mindmáig erős gyökereket jelent számára. Az 1960-as évek végén vált ismertté csapatával, a Santana Blues Band formációval. Munkássága alatt a latin zene hatásait ötvözte a west coast rockkal, igazi fúziós zenészként népszerűsítette kedvelt stílusait. A 70-es évek közepétől próbált populárisabb, tánczenei elemeket is vegyíteni muzsikáiba, amely máig védjegyének számít. Szívesen dolgozik együtt más zenészekkel, és folyamatosan kalandozik az új stílusok, irányzatok világába és színesíti zenéjét az őt ért hatásokkal.

Carlos Santana - Boldog születésnapot Mr. Santana!

Santana igen szeret minket, magyarokat. Legújabb, idén májusban megjelent szerzői lemezén, mely a Shape Shifter címet kapta, nem véletlenül szentelt két dalt is nekünk.

Egyik a Mr. Szabo című szám, mellyel az 1982-ben elhunyt legendás magyar gitárosra, Szabó Gáborra emlékezik, aki iránt Santana már több ízben kifejezte tiszteletét: évtizedekkel ezelőtt fel is dolgozta a jazzgitáros Gypsy Queen című számát. A másik magyar ihletésű dal a Macumba In Budapest címet kapta.

Isten éltesse még jó sokáig!

2012. 07. 20. 11:39

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Boldog születésnapot Mr. Santana! cikk képei
Carlos Santana - Boldog születésnapot Mr. Santana!Carlos Santana - Boldog születésnapot Mr. Santana!Carlos Santana - Boldog születésnapot Mr. Santana!