Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

A szegény gazdag sztár

Justin Bieber - A szegény gazdag sztár

Vicces kedvű emberek 1994 tavaszát tartják a zeneipar legszomorúbb időszakának. Mert április 5-én öngyilkosságot követett el Kurt Cobain, kicsit korábban, március 1-jén pedig megszületett Justin Bieber… Többen a két eseményt összefüggésbe hozzák, mondván, az előbbi azért vetett véget az életének, mert az utóbbi a világra jött.

Ezen legalább mosolygunk, de azon az abszurd felvetésen már nem lehet, mely szerint Bieber a nirvanás zenész reinkarnációja. Justinnak vannak olyan nem normális rajongói, akik ezt szentül hiszik. Szerencsére ez már csak azért is teljesen kizárt, mivel Cobain még élt, amikor Bieber megszületett. Állításuk szerint, ha Kurt 1994-ben látta volna meg a napvilágot, Justinéhoz hasonló zenét készítene. Ebbe még belegondolni is rossz! De hagyjuk ezt a sületlenséget! Akik ezt hangoztatják, bizonyára sosem hallgattak Nirvanát.

Justin Bieber - A szegény gazdag sztár

Egy dologban azért hasonlítanak: mindkettő korának nagy világsztárja. Mindössze ebben. A rajongótábor sem hozható párhuzamba, a kanadai tinédzsert ugyanis szinte csak a tőle fiatalabb tinik éltetik, Cobainnek viszont minden korosztályból voltak, vannak rajongói.

Bajban volnék, ha Justin Bieber június közepén kiadott harmadik, Believe című stúdiólemezét pontszámmal kellene értékelnem. Vettem a fáradságot, többször meghallgattam. Azt nem mondom, hogy az énekes rajongója lettem, de a dalok mindegyike tökéletesen kigondolt, kidolgozott, a hangzás profi, csupán egy fogást találtam rajtuk, a tinglitangli szöveget lehet felróni. „Ha én lennék a barátod, akkor sosem engednélek el. Átkarolnálak, sosem lennél magányos. Lehetek úriember is, bármi, ami neked megfelel. Ha én lennék a barátod, akkor sosem engednélek el, sosem engednélek el” – hangzik a slágerré vált (!) Boyfriend című szerzemény refrénje. Tegyük a szívünkre a kezünket, ez több mint ciki! Sajnálom azokat a tiniket, akiknek bejön ez a duma.

Nem vitás, a srác tehetséges, jól énekel, jól táncol. Az azonban szinte biztosra vehető, hogy a munkássága előkészítéséhez túl sok köze nincs, csak kivitelezi, eladja. A Boyfriend című album legtöbb dalánál ugyan az ő neve van elsőként feltüntetve szerzőnek, de nem nagyon tudom elhinni, hogy kivette volna a részét a komponálásból, bár ez nem is fontos. Hogy milyen is valójában Justin Bieber, azt a világszerte tucatszám kapható „önéletrajzi könyvekből” sem tudjuk meg. Talán majd abból, amit egykori sztárként ő maga ír. De ha ír is, az már senkit sem fog érdekelni. Ha jellemzést kellene róla adnom, azt mondanám, a nyilatkozataiból kiindulva, hogy egyre nagyképűbb, már korántsem a szeretnivaló kamasz beszél belőle. A minap egy élő rádióműsorban kikérte magának, hogy a műsorvezető Justin Timberlake-hez hasonlította (pedig ő ezzel bókolni akart), mert úgy gondolja, neki egyedi stílusa van. Az összehasonlítást én is furcsállom, hiszen – egyelőre – túlzás őt Timberlake-kel egy lapon említeni.

Justin Bieber tizennyolc évesen már sokszoros dollármilliomos, habzsolja az életet, a csodaszép Selena Gomez énekes-színésznő a barátnője. Bár az utóbbi inkább reklámfogásnak tűnik, ami szintén sok pénzt hoz a konyhára. A karrierje mesébe illő, olyannyira, hogy én egy szavát sem hiszem el. Sem azt, amit mond, sem azt, amit énekel. Kurt Cobainnek mindent elhittem. Fel sem merült bennem, hogy amit tőle hallok, az mögött nem ő maga és a zenekara áll. Biztos nem azért van ez így, mert időközben bölcsebb lettem. (Új Szó)

Puha József

2012. 07. 24. 5:22

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Lola13Q 2012. 07. 24. 21:46
Szerintem az aki ezt a cikket írta nincs magánál ! Justin egyáltalán nem nagyképű sőt pont ez az hogy 18 évesen már mennyi mindent elért és nem csak minden az ölébe hullott!! Az én véleményem az hogy Selena Gomezzel sem azért van h. több pénzt keressen hisz van neki elég Hála Istennek ! Tudom mindenkinek meg van a véleménye JB-ről és hogy megoszló személyiség de mindenkinek ajánlom a filmjét abból kiderül h. mennyit is harcolt ezért a posztért ahol most van !!!
Lola13Q 2012. 07. 26. 10:58
Jah és nem boyfriend az albumának a címe hanem Believe a boyfriend csak egy dal az albumról :)
Puha József 2012. 07. 26. 17:48
Köszi, elírás volt.
nick 2013. 01. 16. 12:21
már pedig a nirvana a legjobb zenekar és ez a biber bekaphagya
Pogigirl 2013. 02. 26. 15:06
Nem ismerem a Nirvana-t, Justint viszont annál inkább! Lehet őt nem szeretni, de hogy valaki ennyire leszólja... Most is csak azt tudom mondani, amit már az előttem szólók is említettek: meg kell nézni az önéletrajzi-koncertfilmjét. Igen, rajongója, mi több belieber vagyok, de ettől még nem vagyok elfogult vele. Viszont ezt nem tudom elfogadni, hogy leszólják JB-t, mert nem is lehet kérdés, hogy már mennyi mindent letett az asztalra. És 18-19 évesen nem gondolom, hogy egy 30 éves ember tapasztalataival kéne rendelkeznie, és hasonló színvonalú dalszöveget írnia. Mellesleg ekkora karriert ma már képtelenség lenne egyedül összehozni. Tény, hogy Scooter nagyon ért a dolgához, de Justin tehetségét és profizmusát nem lehet elvenni. És megnézném, hogy ki csinálja utána azt, amit ő csinál minden egyes koncertjén, amik 1,5-2 órásak: végigugrálja, táncolja, énekli mindet! Esetenként még gitározik, zongorázik, dobol is! Szerintem ma már azt nem lehet elvárni egy szólóénekestől, hogy a lemezét egyedül rakja össze. És szeretném azt a rádióinterjút látni, ahol Justin nagyképűen kikéri magának, hogy Justin Timberlake-hez hasonlítják!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

A szegény gazdag sztár cikk képei
Justin Bieber - A szegény gazdag sztárJustin Bieber - A szegény gazdag sztár