Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Indul a második fejezet

Mutya Keisha Siobhan - Indul a második fejezet

Egy átlagos zenerajongó a Sugababesen belüli érthetetlen harcokról nyilván semmit sem tud, csak a gyakori tagcsere szúrhatott szemet neki. 2009 szeptemberében az utolsó alapítót is menesztették az 1998-ban alakult angol lánytrióból.

Az esetek többségében a tagcseréknek nem kerítünk nagy feneket. Hozzászoktunk már ahhoz, hogy vannak együttesek, amelyekben a tagok mellékszereplők, a főszereplők a háttérben levők, és zsinóron rángatják a reflektorfényben állókat. Csakhogy a Sugababes az új évezred legsikeresebb lánycsapata az Egyesült Királyságban! Néhány dalát még az igényes zenére specializálódó rádióállomások is beszerkesztették az adásukba.

Mutya Keisha Siobhan - Indul a második fejezet

A londoni lánytrió 2000 szeptemberében debütált a brit kislemezlistán az Overload című szerzeménnyel. 2002 áprilisában az első hazai listavezetőjével, a Freak Like Me cíművel – Adina Howard amerikai énekesnő 1995-ös slágerének átdolgozásával – zenetörténelmet írt: az átlagéletkort tekintve a formáció a legfiatalabb listavezető lánycsapat az Egyesült Királyságban.

A Sugababes 2010 tavaszáig huszonhat kislemezzel szerepelt a brit dallista negyvenes mezőnyében, tizennyolc bejutott a TOP 10-be, hat listavezető volt (a Freak Like Me mellett a Round Round, a Hole in the Head, a Push the Button, a Girls Alouddal készített Walk This Way és az About You Now). Időközben a tagok kicserélődtek: 2001-ben Siobhán Donaghy, 2005-ben Mutya Buena, 2009-ben Keisha Buchanan talpára került útilapu – Heidi Range, Amelle Berrabah és Jade Ewen érkezett a helyükre.

A menesztett lányok szólóban nem nagyon remekeltek. A legtöbbre Mutya vitte, aki két szerzeménnyel járta meg a brit lista élmezőnyét: a Real Girl és a Groove Armadával készült Song 4 Mutya (Out of Control) cíművel. Énekelt duettet George Michaellel, This Is Not Real Love címmel.

Az legújabb felállású Sugababes 2011-ben felfüggesztette működését. Ebben a nagy sikerek elmaradása is közrejátszott, de leginkább az a tény, hogy Mutya tavaly nyáron perrel megszerezte az együttes nevének használati jogát.

A napokban hivatalossá vált, amiről egy ideje már folyt a híresztelés: a három alapító közösen újra nekivág a zeneiparnak, ám nem a Sugababes, hanem a Mutya Keisha Siobhan névvel. A trió megalakulását a Twitter közösségi portálon jelentették be. „Amikor újra együtt kezdtünk énekelni a stúdióban, már tudtuk, hogy jó lesz ez. Összenéztünk, és világos volt, hogy menni fog” – írta Keisha.

A lányok a Polydor Recordshoz szerződtek. Készülőelső albumukon dalszerzőként a hírek szerint Katy B és Emeli Sandé is közreműködik, a hangzásért pedig főleg a Xenomania producercsapat felel. A jövőt illetően nem könnyű jóslatokba bocsátkozni. Minden lehetséges, még az is, hogy a lányok a Sugababes sikereit is túlszárnyalják. (Új Szó)

Puha József

2012. 07. 29. 13:39

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Indul a második fejezet cikk képei
Mutya Keisha Siobhan - Indul a második fejezetMutya Keisha Siobhan - Indul a második fejezet