Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Szeptember 9-én újra Magyar Dal Napja – a főváros Szombathely lesz

Magyar Dal Napja - Szeptember 9-én újra Magyar Dal Napja – a főváros Szombathely lesz

Anno Gerendai Károly ötlete alapján hirdette meg első ízben a Magyar Dal Napja a Magyar Dal Fővárosa pályázatot, melyet először Eger, aztán Nyíregyháza nyert meg, idén pedig Szombathely szerezte meg a kitüntető címet. A Magyar Dal Napján két színpadot állítanak a Fő téren. A programok délután 2 órakor kezdődnek. A színes kínálatban helyet kaptak a Szombathelyről induló, de már országosan ismert zenekarok is.

Fellép többek között a Violet Eye, a Nora’s Garden, az Anima Sound System, a Lord, az Ocho Macho, a 30Y, a Belmondo és a Csík zenekar. A rendezvényt Presser Gábor, a Magyar Dal Napja alapítója nyitja meg, aki mindvégig a városban marad, és este színpadra áll a Csík zenekarral is.

Vidéki Magyar Dal Napja helyszínek

Egerben a szokásoknak megfelelően három helyszínen zajlanak az események. A Széchenyi utcában a helyi zenekarok váltják egymást, a Bródy Sándor Megyei Könyvtár zenei részlegében egész nap magyar dalok szólnak, és környékbeli kisegyüttesek szórakoztatják a közönséget. A Dobó téren felállított színpadon a Hangmás kezd hatkor, aztán az Odett & the Go Girlz koncertezik, majd a Bergendy Szalonzenekar zenéjére táncolhat a közönség. A programot az Óriás együttes koncertje zárja.

Magyar Dal Napja - Szeptember 9-én újra Magyar Dal Napja – a főváros Szombathely lesz

Hévízen egy ötnapos rockfesztivál utolsó napján köszöntik a Magyar Dal Napját. A Galéria Átriumában délelőttől népdalkörök találkoznak a közönséggel, a sétálóutcában a Hévízen is csillag születhet verseny döntősei mutatkoznak be. A Nagyszínpadon Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán zenekaros előadásának, majd a Republic együttes koncertjének tapsolhat a közönség.

Salgótarjánban az idén is az Erzsébet téren zajlanak a programok. Színpadra lép a helyi zenetanárokból szerveződött Milfshake zenekar, ezt követően pedig a 21 gramm együttes játszik. Az estét Karácsony János muzsikája zárja.

Budapesti Magyar Dal Napja helyszínek

A Bem Rockparton idén is rocktörténeti múltidézésre hívnak a szervezők. Szinte hihetetlen, de már negyven éve annak, hogy a Tabánban megrendezték az első május elsejei koncertet. A Bem Rockpart az évforduló jegyében szervezte meg programját. Délután fotókiállítás nyílik, este pedig Török Ádám brit, svájci és magyar zenészbarátaival összeállított emléklemezének bemutató koncertjére kerül sor.

Az Angyalföldi Gyermek-és Ifjúsági Házban a legkisebbeket várják. A magyar népdalos zenebölcsi tízkor kezdődik, utána a Makám zenekar interaktív műsora szól a gyerekeknek. Egész nap zajlik a Tücsökkerti piknik, szeretettel várják a családokat. Este a RaM Colosseum udvarán Bródy János lép közönség elé.

A Blokk alkotói közösségben az idén is nagy lesz a nyüzsgés. Az ott próbáló zenekarok most is nyitott ajtókkal várnak minden érdeklődőt. A Vígszínház műsorában az idén Kern András lesz a főszereplő, az Óbudai Társaskörben pedig Béres József Szép magyar ének című daloskönyvének kottalapjait keltik életre ismert szólisták, valamint a Szent Efrém férfikar. A kottát és a szövegeket kivetítik a szervezők, és a közönség együtt énekelhet a fellépő művészekkel.

Az óbudai Zichy-kastély udvarán található KOBUCI kert idén is gyermekprogrammal kezdi a Magyar Dal Napja rendezvényét. A kicsik a Kolompos együttest és Gryllus Vilmost hallgathatják. Délután és este fellép Ferenczi György és a Rackajam, a Budapest Nufolk Revolution, Szabó Balázs Bandája, a Besh o droM és az osztrák Ripoff Raskolnikov bluesgitáros és dalszerző, aki a tavalyi évben nagy sikert aratott világtalan prímás, Tcha Limberger követőjeként magyar nyelven moderálja az előadást, és több zenekarral játszik majd együtt az est folyamán.

A jazz szerelmeseit idén a SzeptemberFeszten felállított Jazz színpadra hívjuk. A Népligetben zajló háromnapos rendezvény utolsó napján a magyar jazzélet kiválóságai lépnek magyar nyelvű dalokkal a közönség elé. A délután 2 órakor kezdődő rendezvényen láthatjuk és hallhatjuk Pocsai Krisztát, Rátonyi Róbertet és Csepregi Gyulát, fellép Tisza Bea és együttese, Szulák Andrea, Szolnoki Péter, Hajdu Klári és a Stúdió11 Ensemble, Berki Tamás és a Sárik Péter Trió, sztárvendég Radics Gigi. A programot a Syrius emlékzenekar koncertje zárja. Műsorvezető: Berki Tamás. A rendezvény a Magyar Jazz Szövetség védnökségével jön létre.

2012-ben is zötyög a Dallamos Villamos

Az előző két évben hihetetlen siker volt, így az idén is pályára áll a Dallamos Villamos,a csodaszerelvény, előreláthatólag szeptember 2-án vasárnap, és szeptember 8-án szombaton közlekedik. Rajta ismét tehetséges, fiatal muzsikusok, és a zeneszerető közönség.

2012. 07. 29. 19:45

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Baba 2015. 07. 14. 9:04
Nagyon jó))

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Szeptember 9-én újra Magyar Dal Napja – a főváros Szombathely lesz cikk képei
Magyar Dal Napja - Szeptember 9-én újra Magyar Dal Napja – a főváros Szombathely leszMagyar Dal Napja - Szeptember 9-én újra Magyar Dal Napja – a főváros Szombathely lesz