Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Szex – drog – művészet: Patti Smith Kölykök c. regénye nálunk is kapható

Patti Smith - Szex – drog – művészet: Patti Smith Kölykök c. regénye nálunk is kapható

A könnyűzene és a költészet találkozási pontjait kereső legendás énekes-dalszerző – fiatalkorának és egy elveszett generációnak állít emléket könyvében. A visszaemlékezés főszereplője egy egész életen át visszhangzó szerelem: A sorsok és kapcsolatok mögött ott lüktet a késő hatvanas és hetvenes évek Amerikája, New York excentrikus művészvilága.

"Nagy meleg volt a városban, mégsem vettem le az esőkabátomat. Önbizalmat adott, miközben az utcákat róttam munka után kajtatva. Az önéletrajzomban csak a gyárban lehúzott hónapokat, a félbehagyott tanulmányaimat és a makulátlan fehér egyenruhámat tudtam felmutatni. A Times Square-en kaptam állást egy olasz étteremben. De az első műszak harmadik órájában – miután ráborítottam a parmezános borjúszeletet az egyik vendég tweedzakójára – elbocsátottak. Mivel tudtam, hogy sosem lesz belőlem igazi pincérnő, alig használt egyenruhámat és a lapos talpú cipőt egy nyilvános mosdóban hagytam. Édesanyámtól kaptam őket, a fehér egyenruhát és a fehér cipőt. Ezekbe vetette boldogulásommal kapcsolatos minden reményét. Most hervadt liliomokként hevertek egy fehér mosdókagylóban."

Patti Smith - Szex – drog – művészet: Patti Smith Kölykök c. regénye nálunk is kapható

Patti Smith író, előadóművész és képzőművész. Az 1970-es években vált ismertté a költészet és a Rock and Roll ötvözésével. 2005-ben a Francia Kulturális Minisztérium a francia állam legnagyobb művészeti kitüntetését ítélte neki. 2007-ben beválasztották a Rock and Roll hírességek csarnokába. 1980-ban Detroitban összeházasodott Fred Sonic Smith-szel. Egy fiuk (Jackson) és egy lányuk (Jesse) született. Patti Smith jelenleg New Yorkban él.

2012. 08. 02. 13:06

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Szex – drog – művészet: Patti Smith Kölykök c. regénye nálunk is kapható cikk képei
Patti Smith - Szex – drog – művészet: Patti Smith Kölykök c. regénye nálunk is kaphatóPatti Smith - Szex – drog – művészet: Patti Smith Kölykök c. regénye nálunk is kapható