Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Régi nagylemezek fénykora

Listamustra - Régi nagylemezek fénykora

Az Amerikai Egyesült Államokban 2012 első felében több régi, másfélévesnél idősebb albumot értékesítettek, mint amennyi újat – az előbbiekből 76,6 millió, az utóbbiakból 73,9 millió fogyott. Ilyenre korábban nem volt példa az amerikai zenetörténetben.

A régi kiadványok megnövekedett forgalma a lemezboltok új árstratégiájával magyarázható: a kereskedők a régi albumok jelentős részét akciósan kínálják, akár már négy-öt dollárért is beszerezhetők, és ennyiért azok is hajlandók vásárolni, akik eredeti áron nem vesznek hanghordozót. A történelmi sikerhez haláleset is kellett, a legtöbb példány a február 11-én elhunyt Whitney Houston nagylemezeiből kelt el. A második legtöbbet a Guns N’ Roses albumaiból vásárolták.

Listamustra - Régi nagylemezek fénykora

Az újabb kiadványok közül az év első felében az angol Adele második stúdiólemeze, a 21 volt a legnépszerűbb az USA-ban, ebből 3,7 millió példányt adtak el. Az album az amerikai piacon tavaly február 22-én került forgalomba, ez tehát azt jelenti, hogy augusztus 22-től már ez is a régi nagylemezek csoportját erősíti. (Új Szó)

Puha József

2012. 08. 08. 8:11

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Régi nagylemezek fénykora cikk képei
Listamustra - Régi nagylemezek fénykoraListamustra - Régi nagylemezek fénykora