Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Újra aktív a Blur

Blur - Újra aktív a Blur

A majd’ három éve vakációzó Blur háza táján mostanság felpezsdült az élet. Még februárban kapott szárnyra a hír, hogy augusztus 12-én, a londoni olimpia záróünnepségén a Hyde Parkban a New Order és a Specials mellett a britpop banda is fellép. Lemezről, folytatásról akkor még szó sem volt.

Bár mostanság sem erősítette meg senki a zenekarból, hogy esetleg újra elkezdenek aktívan együtt dolgozni és hosszú távra is terveznének, de módszeresen és apránként csepegtetnek valamicske biztató infót arra vonatkozólag, hátha mégsem szűnik meg a Blur. Az biztos, nyáron több bemelegítő koncertet adnak Nagy Britanniában, valamint egy dán és egy svéd koncert is lesz, hogy kellőképpen formába lendüljenek a nagy nap estéjére. „A Hyde Park-beli koncertünk az idei utolsó fellépésünk lesz, és hosszú ideig az utolsó. De ez nem jelenti azt, hogy a Blur története ezzel véget ér. Ha valaki felkérne bennünket, hogy készítsünk filmzenét, azt érdekes kihívásnak tartanánk. Ez az ajánlatunk" - jelentette ki Damon Albarn, a zenekar frontembere.

Blur - Újra aktív a Blur

Az elmúlt hetekben Graham Coxon viszont azt nyilatkozta, hogy a Blur tagjai egy ideje már rendszeresen összejárnak zenélni, felvesznek ezt-azt, de az eredményt senki sem hallhatja, mert kiadni egyelőre nem akarnak semmit.

Ennek ellenére a napokban 2 vadiúj dalt is nyilvánosságra hoztak a Twitteren – bár azt mondták, ezeket csak a Hyde Parkos fellépés tiszteletére készítették. Az Under The Westway egy lassabb, melankolikusabb ballada, míg a The Puritan azért belecsap a szintetizátorba. Bár szó se róla, nem ezek lesznek azok a dalok, amelyek hallhatatlanná teszik a bandát.

Igaz, új lemezről még mindig nem szólnak a híresztelések, csupán annyit lehet tudni, hogy piacra dobnak majd egy díszkiadást legnagyobb zenéikből, és felpakolják a korongra a két új szerzeményt is. Az tehát továbbra sem tudni pontosan, hogy mi lesz az ominózus buli után, de az biztos, hogy az esetleges befejezésről és utolsó koncertről szóló cikkek miatt igencsak megnőtt az érdeklődés az esemény után. Az is lehet hogy csak egy ügyes PR fogás, hogy jó sok jegyet adjanak el. Ki tudja? Egyelőre működik. A többit meg majd meglátjuk később.

Fotó: Jonny Donovan

2012. 08. 08. 10:10

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Újra aktív a Blur cikk képei
Blur - Újra aktív a BlurBlur - Újra aktív a Blur