Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Björkkel dolgozik David Attenborough

Björk - Björkkel dolgozik David Attenborough

Az izlandi énekesnő, Björk és a természetfilmes David Attenborough együtt forgat dokumentumfilmet a zene evolúciójáról, a Channel 4 televízió megbízásából. A The Nature of Music munkacímű film azt vizsgálja, hogyan változott a zene, milyen hatással lehet rá a technológiai fejlődés, illetve mindez hogyan hat az egyénre. A film executive producere Lucas Ochoa, a rendezője Louise Hooper.

A természetbúvár és az izlandi énekesnő munkakapcsolata nem új keletű, hiszen Björk legújabb lemezének - Biophilia – tavaly őszi bemutatójakor Attenborough volt a multimédiás projekt narrátora.

Björk 49 perces 10 számos új albuma puritánsága ellenére igazi kuriózum. A dalok nagy részét az énekesnő saját bevallása szerint iPad-en komponálta, így minden dalhoz külön iPad / iPhone alkalmazásokat társított.További érdekessége az anyagnak, hogy egyes számokban egyedi fejlesztésű hangszerek is megszólalnak. Ezek a sajátos hangszerek a dokumentumfilmben is kiemelt szerepet kapnak majd. Túl azon, hogy Björk megszólaltatja mindegyiket, a zenéhez fűződő szenvedélyéről is vall majd. Attenborough titokzatosan annyit árult el a munkáról, hogy ő is beszél majd a zene, különösen az állatvilág zenéjének életére, személyiségfejlődésére gyakorolt hatásáról. A a zene és a természet kapcsolatát pedig a bálnáról, a lantmadárról és a cserregő nádiposzátáról felvett filmrészletekkel fogja illusztrálni.

2012. 08. 10. 9:01

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Björkkel dolgozik David Attenborough cikk képei
Björk - Björkkel dolgozik David AttenboroughBjörk - Björkkel dolgozik David Attenborough