Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Nyilatkozatháború Aaliyah lemeze körül

Aaliyah - Nyilatkozatháború Aaliyah lemeze körül

Az R'n'B királynője 11 évvel halála után is tartogat meglepetést. Még márciusban jelentette be a 22 évesen elhunyt énekesnő unokatestvére, Jomo Hankerson, hogy a rajongók hamarosan a kezükben foghatják Aaliyah következő albumát. Most úgy tűnik, valami nincs rendben a lemez körül.

Egyelőre még hozzávetőleges időpontja sincs a korong megjelentetésének és sztárvilág is egyre inkább kétkedve fogad minden hírt a készülő produkcióval kapcsolatban. Hankerson úgy tájékoztatta a Billboard magazint, hogy Missy Elliot és a zenei producer Timbaland is részt vesz a munkálatokban, hiszen szoros barátságban álltak Aaliyah-val (a többszörös Grammy-díjra jelölt énekesnő, modell az 1990-es évek közepétől többek között Missy és Timbeland szerzeményeivel vált ismertté).

Aaliyah - Nyilatkozatháború Aaliyah lemeze körül

„Annak ellenére, hogy Missy and Timbaland folyamatosan igyekszik közeli barátjuk emlékét ápolni és fenntartani, mind a mai napig nem kaptak hivatalos felkérést arra vonatkozólag, hogy vegyenek részt a projektben.” –írja a napokban megjelentetett sajtóközleményében Mona Scott-Young, Missy Elliott menedzsere, majd folytatta: "Mindannyian láttuk a nyilatkozatot, mely szerint mindketten elvállalták a felkérést, de ez sajnos nem valós. Missy és Timbaland mélyen együtt éreznek a családdal a veszteség óta, azt viszont nem akarják, hogy valótlan információk lássanak napvilágot.”

Bár az első dal már meg is jelent a beharangozott posztumusz albumról - Drake közreműködésével és az Enough said címet kapta – Missy és Timbeland újra fontosnak tartották, hogy elmondják véleményüket és állásfoglalásukat.

Korábban, mikor Drake nyilatkozott arról, hogy hamarosan kiad egy dalt, amely Aaliyah emlék albumán is szerepelni fog, Timbaland így reagált: „Igen, hallottam, hogy terveznek pár dalt kiadni Aaliyah-nak, de ha ez megvalósul, akkor az csak velem és Missyvel lehetséges. A helyes út az lenne Drake számára, hogy ha amit tesz azt mindannyiunkért tenné. A rajongók is azt várnák, hogy mindhárman ott legyünk a lemezen. Ennek most tényleg nem szabadna a pénzről szólnia. Számomra elfogadhatatlan, hogy egy barát halálából üzletet csináljunk."

Timbeland felháborodása akár jogos is lehet, hiszen míg ő sokat, addig Drake egyáltalán nem dolgozott együtt az énekesnővel. Drake kanadai Young Money-rapper „csupán” rajongója Aaliyah-nak. Hogy kinek van joga emlékalbumot kiadni, annak megítélése szubjektív. A legtiszteletreméltóbb az lenne, ha összefognának mindazok, akik tényleg szerették a fiatal sztárt és félretéve minden önérzeteskedést, közösen létrehoznának valamit, ami méltó hozzájuk és méltó Aaliyah emlékéhez.

A roppant tehetségesnek tartott Aaliyah rövid karrierje ellenére sok millió lemezt adott el világszerte. Két filmben is szerepelt. Sikerei csúcsán, 22 évesen halt meg, amikor épp egy klipforgatásról jövet repülőgépe nem sokkal a felszállás után lezuhant.

2012. 08. 15. 14:24

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Nyilatkozatháború Aaliyah lemeze körül cikk képei
Aaliyah - Nyilatkozatháború Aaliyah lemeze körülAaliyah - Nyilatkozatháború Aaliyah lemeze körül