Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Keane koncert Budapesten

Keane - Keane koncert Budapesten

Végre a Keane rajongóknak sem kell tovább várniuk: október 30-án az angol banda Magyarországra érkezik, és birtokba veszi a PeCsa színpadát. A Keane legismertebb jellemzője, hogy dalaikban nem a gitár, hanem a zongora és egyéb billentyűs hangszerek játsszák a főszerepet.

Az együttes 1993-ban alakult a kelet-sussexi Battle nevű kis településen, Tim Rice-Oxley biztatására. A nevük ekkor még The Lotus Eaters volt, és U2, Oasis, Beatles dalokat játszottak. Chris Martin, miután hallotta Rice-Oxley zongorajátékát, meghívta őt, hogy csatlakozzon a Coldplay-hez. Tim visszautasította az ajánlatot, mert nem akarta cserben hagyni bandáját. Mindez 1997-ben történt. Ekkor csatlakozott Timékhez Tom Chaplin, aki énekesként és gitárosként is kivette a részét a zenekarban. A sok változás miatt a srácok gyorsan át is keresztelték a bandát Cherry Keane-re, Tom anyjának jó barátja után, aki elsőként biztatta őket, hogy kövessék az álmaikat. A zenekar alapításhoz is tőle kapták az első fontokat. Később a név Keane-re rövidült – ez a zenekar mostani neve is.

Keane - Keane koncert Budapesten

A Keane saját dalaival 1998. július 13-án debütált élőben a Hope & Anchor pubban. A közönség már akkor imádta őket, mert merőben más hangzást produkáltak, mint a többi sikerre éhes, feltörekvő zenekar. Több évi klubkoncertezés után 2002-ben kezdtek az események felpörögni. Az egyik londoni fellépésüket látta az a menedzser is, aki Colplayt ismertté tette, és azonnal szerződést kínált a csapatnak.

Az igazi áttörést a 2004-es esztendő hozta meg a Keane számára. Májusban megjelent Hopes and Fears debütáló albumuk, mely csak az Egyesült Királyságban kilencszeres platinalemez lett, 72 hétig szerepelt az angol slágerlistán, és közel 6 millió példányt adtak el belőle világszerte. Az Under The Iron Sea (2006) is hozta az a hangzásvilágot, amit a rajongók úgy imádtak, siker nem is maradt el. A harmadik album Perfect Symmetry címmel 2008-ban került a hanglemezboltokba, ezen már hagyományosabb és színesebb hangszereléssel próbálkoztak a srácok. Az új albumra majd’ 4 évet kellett várni, 2012-ben látott napvilágot a Strangeland, melynek promóciós turnéjához egy magyarországi koncert is kapcsolódik, október 30-án a Petőfi Csarnokban várja a Keane hazai rajongóit.

2012. 08. 16. 12:47

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Keane koncert Budapesten cikk képei
Keane - Keane koncert BudapestenKeane - Keane koncert Budapesten