Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

A Zöld Pardonban ünnepel a Ladánybene 27

Ladánybene 27 - A Zöld Pardonban ünnepel a Ladánybene 27

Huszonhét éves lett a Ladánybene 27. Magyarország legrégibb autentikus reggae zenekara eredetileg egy közös jamaicai utazással akarta emlékezetessé tenni a születésnapot, de végül úgy döntött, hogy a rajongókkal együtt Budapesten ünnepel. A zenekar augusztus 19-én, vasárnap a Zöld Pardonba varázsolja a jamaicai hangulatot.

Szinte hihetetlen, de a Ladánybene 27 zenekar 1985. augusztus 3-án alakult meg, vagyis néhány napja lett 27 éves. A magyarországi reggae zene úttörői a jubileumot nemcsak egyetlen napon, hanem egész évben ünneplik. A sorozat a március végén megjelent, angol nyelvű We Are One című EP-vel és a címadó dalhoz készült videóklippel indult, míg a HUSZONHÉT elnevezésű, nagykoncertekből álló turné jelenleg is tart.

A zenekar idén több fiatallal, Pásztor Ákos szaxofonossal, Görögh Dani trombitással és Hegyi Viktor harsonással bővült, vagyis a Ladánybene 27 Brass szekcióval kiegészülve koncertezik. László M. Miksa szerint a zenekar csúcsformában van, hiszen a fiatalos lendület és az érett, tapasztalt erő nagy találkozása teszi igazán izgalmassá és modernné a megújult LB27 zenei világát és szövegek pozitív üzenetét. A HUSZONHÉT turné részeként megjelenik egy különleges válogatáslemez is, melyre a zenekar 27 évének legjobb szerzeményei közül mindenki magának válogathatja össze kedvenc dalait, valamint további új dalokat tartalmazó EP-k is várhatók, amelyek kitűnően fémjelzik a zenekar haladását és jövőjét.

2012. 08. 16. 15:51

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A Zöld Pardonban ünnepel a Ladánybene 27 cikk képei
Ladánybene 27 - A Zöld Pardonban ünnepel a Ladánybene 27