Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Boldog szülinapot Madonna!

Madonna - Boldog szülinapot Madonna!

Augusztus 16-a pop kalendárium piros betűs ünnepe. Ötvennégy évvel ezelőtt, 1958-ban ezen a napon született az anyagias lány, Madonna.

Madonna a popzene koronázatlan királynője. A kaméleon maga. Trónjáról szinte letaszíthatatlan. Bármibe fog, a siker garantált. Díva. Énekesnő, színésznő, divatdiktátor, író, producer, jelenség, ikon, botrányhős. Egyetlen dologgal nem tud megbirkózni, az idő múlásával. 54 éves kora ellenére 30-asokat meghazudtoló módon néz ki és öltözködik, fiatal fiúkkal jár, és a megtestesült plasztikai műtét-fejedelemnő. A Billboard magazin tisztelegve a jeles nap előtt, összegyűjtött számos érdekességet a pop királynő karrierjéből.

Madonna - Boldog szülinapot Madonna!

38 kislemeze került be a legjobb 10-be a Billboard Hot 100 listáján
Madonna első kislemeze, amely a top 10-es slágerlistába bekerült, az 1984-es Borderline. A legújabb listavezetője pedig a tavalyi év nagy slágere a Give Me All Your Luvin', melyet Nicki Minaj és M.I.A. is jegyez. Madonna mögött a második helyen a Beatles áll, a manchesteri legényeknek 34 olyan kislemezük született, amely a Billboard 100-as lemezeladási listán a legjobb 10 közé került.

56 első hely a Billboard Hot 100 slágerlistán
Az első Nr. 1. pozíciós slágere 1983. október 29-i héten került fel a legnépszerűbb dalokat összegyűjtő listára. Ez volt a Holiday.

Hét első hely a Billboard Hot 100 slágerlistán, a 80-as években
Csak a Beatles (20), Mariah Carey (18) és Michael Jackson (13) könyvelhet el ennél több címet. A negyedik első helyezett slágere a Papa Don't Preach 1986-ban éppen a 28. születésnapján landolt a toplista élén.

42 alkalommal lett listavezető a Billboard Dance/Club Play dalok listáján
Úgy tűnik, ha Madonna megjelentet egy slágert, az a klubok imádják. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a tény, hogy 42 alkalommal lett valamelyik dala listavezető a magazin legjátszottabb dance/club dalokat lajstromba vevő slágerlistáján. Mögötte a második helyezett Janet Jackson is csak 19 első helyezéssel bír.

20 albuma került be a 10 legjobb nagylemezeket jegyző Billboard listába
Ő Madonna, az ikon… és az is marad!

2012. 08. 16. 16:20

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Boldog szülinapot Madonna! cikk képei
Madonna - Boldog szülinapot Madonna!Madonna - Boldog szülinapot Madonna!