Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Good Morning Elton John!

Elton John - Good Morning Elton John!

Elton John nemrégiben ismét a brit albumeladási lista élére került új albumával. A bravúrt legutóbb huszonkét évvel ezelőtt sikerült elérnie a The Very Best of Elton John című válogatáslemezzel.

A Good Morning To The Night címet viselő vadiúj korong tulajdonképpen a hetvenes évekbeli lemezeinek elektronikusan újrahangszerelt feldolgozása. A siker nagyban köszönhető az ausztrál Pnau együttesnek is, akik remixelték a popikon korábbi szerzeményeit.

Elton John 2007-ben figyelt fel az ausztrál duóra, amikor is a srácok, név szerint Nick Littlemore és Peter Mayes, harmadik korongjukat jelentették meg. Bár a kritikusok korábban is elismerően nyilatkoztak a formációról, Elton szakmai bábáskodása olyan ajtókat nyitott meg előttük, amelyekről korábban még álmodni sem mertek. 2011-es Soft Universe című albumuk már a giga kiadó, a Ministry Of Sound neve alatt jelent meg. A sikert tetőzte, hogy Elton hozzáférést biztosított patronáltjainak az Elton-katalógus eredeti hang-felvételeihez, amikből új számokat készíthettek. Ennek az együttműködésnek ékes bizonyítéka a Good Morning To The Night korong, melyen teljesen új értelmezésben szólalnak meg a mester 70-es években kiadott legnagyobb slágerei. Az sem ritka, hogy egy dal akár 7-8 dalrészletből áll össze, valóban egyedi, és 2012-es hangzást biztosítva a slágereknek.

2012. 08. 21. 11:28

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Good Morning Elton John! cikk képei
Elton John - Good Morning Elton John! Elton John - Good Morning Elton John!