Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Kenny G indiai művésszel dolgozik

Kenny G. - Kenny G indiai művésszel dolgozik

Az eladott lemezek számát tekintve Kenny G a világ 25 legsikeresebb művésze közé tartozik, hiszen több mint 75 millió példányt adott el albumaiból. A Grammy-díjas művész legújabb CD-jén egy figyelemre méltó indiai tehetséggel, Rahul Sharmával dolgozott együtt. Az album, mely június végén jelent meg, a Namaste címet kapta.

Rahul Sharma neve még sokak számára ismeretlen, holott ő India egyik legnevesebb santoor játékosa. Hazájában nagy ismertségre tett szert, magas fokú hangszeres tudásának köszönhetően. Mestere hangszerének, mely megszólaltatása valóságos bravúrt igényel. (A santoor perzsa eredetű 72 húros hangszer, mely a kashmiri népzene alapját képezi.)

A 2 művész együttműködése először mintegy egy éve került szóba, mikor Kenny G Mumbai-ban adott koncertet. „Mielőtt Indiába utaztam, meghallgattam több tradicionális indiai zenei albumot, köztük volt Rahul CD-je is, mely mélyen megérintett. A legnagyobb meglepetésemre, a koncert előtt összetalálkoztam vele a backstage-ben. Beszédbe elegyedünk és megbeszéltük, hogy csinálunk valamit közösen. Nos, így kezdődött a munkakapcsolatunk.”

Kenny G. - Kenny G indiai művésszel dolgozik

Kettejük felállása érdekes kombinációja a populáris lapokra hangolt szaxofonos témáknak és az igen gazdag, meditatív hangzásvilágú, tradicionális indiai ritmusoknak. Az album címe a Namaste, egy elterjedt köszönési forma Indiában. Jelentése több, mint üdvözlés: a főhajtást, a tisztelet szimbolizálja az emberben lévő isteni lélek előtt.

2012. 08. 22. 10:56

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Kenny G indiai művésszel dolgozik cikk képei
Kenny G. - Kenny G indiai művésszel dolgozikKenny G. - Kenny G indiai művésszel dolgozik