Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Fél év, két új lemez - Neil Young visszatért

Neil Young - Fél év, két új lemez - Neil Young visszatért

Közel 10 évig szinte semmi eget rengetőt nem hallottunk Neil Youngról, de idén valami megváltozott. Kezdte azzal, hogy újra összeállt a Crasy Horse-al, majd júniusban kiadtak egy közös lemezt. Folytatásként bejelentette, októberben is piacra dob egy vadiúj anyagot, és még turnéra is indul zenekarával. Így kell ez csinálni!

Nem sokkal azután, hogy Neil Young tavasszal bejelentette, jó egy évtized után újra együtt dolgozik legkedvesebb bandájával, a Crazy Horse-al, azaz Frank "Poncho" Sampedro gitárossal, Billy Talbot basszistával és Ralph Molina dobossal, már arról cikkezett a sajtó, hogy a visszatérésüket egy új lemezzel ünneplik. Való igaz, a főleg folk sztenderdek, klasszikus amerikai dalok átdolgozásaiból építkező Americana júniusban meg is jelent. A végeredmény összetéveszthetetlen Neil Young & Crazy Horse-lemez. Nyitó dala, az az Oh Susannah adaptáció volt, melyet az első főállású amerikai dalszerzőként ismert Stephen Foster jegyzett 1847-ben.

Neil Young - Fél év, két új lemez - Neil Young visszatért

A 66 éves kanadai dalszerző-gitáros belevetette magát a munkába. Pár napja megerősítette, októberben jön az újabb új lemez. Mint ahogy elmondta: „Épp csak befejeztem az Americana stúdiómunkálatait, máris hozzákezdtünk a Psychedelic Pill előkészítéséhez. Nagyon élvezzük a közös munkát.” A sajtóközlemény szerint az ősszel megjelenő anyag dupla CD-n és tripla bakeliten lesz kapható, ugyanis nagyon hosszú számok is szerepelnek majd a lemezen. A dalokhoz külön videók is készülnek majd, amelyeket az albummal együtt Blu-rayen adnak ki, ahogy az iTunesról letöltött számokhoz is jár majd egy videó.

Az új korong anyagába azok a szerencsések, akik mostanság élőben láthatták Neilt és a Crazy Horse zenekart, már bele is hallgathattak, hiszen közvetlenül az Americana blokk után, ízelítő gyanánt eljátszanak koncertjeiken néhány dalt a hamarosan megjelenő korongról is. A nagy érdeklődés és a pozitív fogadtatás miatt a banda októberben még egy koncertturnét is beiktat.

2012. 08. 28. 11:21

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Fél év, két új lemez - Neil Young visszatért cikk képei
Neil Young - Fél év, két új lemez - Neil Young visszatért Neil Young - Fél év, két új lemez - Neil Young visszatért