Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2012/34

Listamustra - Listamustra 2012/34

Taylor Swift a We Are Never Ever Getting Back Together című dalából az Amerikai Egyesült Államokban 623 ezer példányt értékesített a megjelenés hetében, ami az amerikai zenetörténet második legjobb debütálása. Flo Rida a rekorder, a Ke$hával készült Right Round című slágeréből az első héten, 2009 januárjában 636 ezer példányt adott el.

A Billboard magazin Hot 100 listájának csúcsát elfoglaló We Are Never Ever Getting Back Together a múlt héten a 72. helyre iratkozott fel, akkor kizárólag a rádiós sugárzásnak köszönhetően jegyezték a rangsorban. A szerzemény az 1989. december 13-án született Taylor Swift negyedik, Észak-Amerikában a tervek szerint október 23-án piacra kerülő Red című stúdiólemezét harangozza be. A pennsylvaniai country-pop énekesnő eddigi legnagyobb sikereit a 2008 novemberében kiadott Fearless című második stúdióalbumával érte el, amelyből csak az USA-ban eddig 6 millió 586 ezer példány fogyott.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Taylor Swift: We Are Never Ever Getting Back Together

Egyesült Királyság – Sam and the Womp: Bom Bom

Németország – Asaf Avidan: One Day / Reckoning Song (Wankelmut Rmx)

Magyarország – Ákos: Előkelő idegen

 

Balkáni ritmusok a brit lista élén

Az amerikai Billboard magazin forró százas rangsorának tízes mezőnyébe Taylor Swift újdonsága mellett további két felvétel lépett be. A kanadai Justin Bieber zeneszáma, a Big Sean kaliforniai rapperrel készült As Long as You Love Me a 12. helyről a nyolcadikra jött fel. A Los Angeles-i Maroon 5 együttes dala, a One More Night még nagyobbat, hat pozíciót ugrott előre, a kilencedik helyen található. A brit TOP 10-ben három újdonság szerepel. A csúcson a Sam and the Womp nyitott a Bom Bom című szerzeménnyel, amelyből a megjelenés hetében 107 461 példány kelt el. Az angol formáció a balkáni zenét skával és tánczenei elemekkel vegyíti. Taylor Swift felvétele a szigetországban az ötödik pozícióban startol. A hetedik helyre Bob Dylan 1967-es All Along the Watchtower című slágerének Watchtower című átdolgozása érkezett meg Devlin londoni rapper és Ed Sheeran halifaxi énekes előadásában. Németországban második hete Asaf Avidan izraeli folkzenész vezet a One Day / Reckoning Song Wankelmut Remixével. Idehaza 19. hete Ákos kiadványa, az Előkelő idegen uralja a Single listát. A hazai rádióállomások Loreen svéd énekesnő az idei Eurovíziós Dalfesztiválon diadalmaskodó Euphoria című zeneszámát sugározzák a legtöbbet.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – 2 Chainz: Based on a T.R.U. Story

Egyesült Királyság – Emeli Sandé: Our Version of Events

Németország – Cro: Raop

Magyarország – Barbárfivérek: Mennydörgés

 

Visszatérők a brit élmezőnyben

Az Amerikai Egyesült Államokban az idén a harmadik debütáló album kezdi sikertörténetét a lista legmagasabb pozíciójában. A One Direction angol-ír fiúcsapat Up All Night című első stúdiólemeze és Jack White első szólóalbuma, a Blunderbuss is a rangsor élére iratkozott fel, bár a detroiti zenész természetesen korántsem újonc. Az e heti lista csúcsán nyitó 2 Chainz georgiai rapper sem az, már a 36. életévében jár, de csak most rukkolt elő a Based on a T.R.U. Story című első stúdiólemezével, amelyből 147 ezer példányt értékesítettek az USA-ban a kiadás hetében. A tízes mezőnyben további két új belépő található. A negyedik helyen az Insane Clown Posse detroiti hiphopduó 12. stúdióalbuma, a The Mighty Death Pop! startol, amely további három változatban szerezhető be. A tizedik pozícióba a Yellowcard popot, rockot, punkot vegyítő floridai zenekar nyolcadik stúdiólemeze, a Southern Air érkezett meg. Az Egyesült Királyságban Emeli Sandé skót énekesnő Our Version of Events című első stúdióalbumából adták el a legtöbbet. A február 13-án piacra került nagylemezből a szigetországban már 647 ezer példány fogyott, és 2012 összesített listájának ezüstérmes pozíciójában áll. A brit piac idei eddigi legnépszerűbb hanghordozójából, Adele tavaly januárban megjelent 21 című második stúdióalbumából csak hatezer példánnyal kelt el több. Emeli bizonyára már néhány napon belül megelőzi vetélytársát. A brit TOP 10-ben négy újdonságra lelünk. A harmadik helyen a hosszas hezitálás után visszatért, Kele Okereke színes bőrű énekessel felálló Bloc Party londoni indie-pop együttes negyedik, Four című stúdiólemeze kezdett. A The Darkness a 2003 júliusában kiadott Permission to Land című stúdióalbumával sikert sikerre halmozott, a 2005 novemberében megjelent másodikkal, a One Way Ticket to Hell …and Back cíművel viszont nagyot bukott. Az angol rockzenekar a kudarcot nem tudta feldolgozni, 2006-ban felfüggesztette működését. Justin Hawkinsék tavaly tértek vissza, a Hot Cakes című stúdiólemezük a héten a negyedik helyen debütált. Az ötödik pozícióba Jessie Ware angol énekesnő első stúdióalbuma, a Devotion, a tizedikbe Trey Songz virginiai énekes ötödik stúdiólemeze, a Chapter V iratkozott fel. Németországban visszatért az eladási lista élére Cro német rapper albuma, a Raop – egy hét kihagyással ötödik hete vezet. A német élmezőnyben két új belépő szerepel: a harmadik helyen a Jennifer Rostock berlini punk-rock együttes kiadványa, a Live in Berlin, a hetediken a Dead Can Dance ausztrál-angol zenekar nyolcadik stúdiólemeze, az Anastasis nyitott. Idehaza is újdonság található az eladási rangsor csúcsán, a Barbárfivérek CD-je, a Mennydörgés.

Puha József

2012. 09. 01. 10:08

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2012/34 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2012/34