Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Több száz fellépő népszerűsíti a nagyar dalokat

 - Több száz fellépő népszerűsíti a nagyar dalokat

Idén már ötödik alkalommal rendezik meg a Presser Gábor által megálmodott a magyar dalokat és szerzőket bemutató országos programot. Nyolc vidéki településen, két határon túli tiszteletbeli helyszínen és tizennégy budapesti színpadon zajlanak az élőzenei produkciók szeptember 9-én.

Szombathelyen, Baján, Boldogon, Egerben, Hajdúnánáson, Hévízen, Salgótarjánon és Zsirán, és két határon túli tiszteletbeli Magyar Dal Napja-helyszínen - Kassán és Sepsiszentgyörgyön -, míg Budapesten több mint egy tucat helyszínen zendülnek fel szeptember 9-én a magyar zenék.

Több száz ismert előadó, amatőr együttes lép fel a magyar dal ünnepen. A 30Y, Anima Sound System, Bródy János, Török Ádám és a Mini, Csík Zenekar, KiSTeHéN, Maszkura és a tücsökraj, Óriás, Pa-Dö-Dő, Republic, Szabó Balázs Bandája – és még hosszan sorolhatnánk a fellépő művészek nevét, akik a rendezvényhelyszíneken szórakoztatják a nagyérdeműt. A csatlakozó médiában ezen a napon is kizárólag magyar dalok, szerzemények hallhatók. 

Aki nem tudott várni jövő vasárnapig, az már ezen a hétvégén is hallgathatott magyar dalokat. Megint útjára indult ugyanis sokak nagy kedvence, a Dallamos Villamos. A budapesti 4-es villamos vonalán nosztalgiajárat zötyög szeptember 2-án (vasárnap) és szeptember 8-án (szombaton), melyen ismert és kevésbé ismert zenekarok akusztikus előadását szórakozhatja végig az utazóközönség. A Kafkaz és a Kávészünet zenekarok mellett feltűnik majd Baricz Gergő, illetve a csak erre az alkalomra összeálló formációk.

2012. 09. 03. 9:14

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

123L 2012. 09. 03. 17:25
A Magyar helyesírás napja mikor lesz?
123L! 2012. 09. 06. 4:05
Szerintem májusban.
Bogyó 2012. 09. 06. 11:11
Ehh.. Te még sosem gépeltél el semmit?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Több száz fellépő népszerűsíti a nagyar dalokat cikk képei
 - Több száz fellépő népszerűsíti a nagyar dalokat