Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Diana Krall Budapestre látogat

Diana Krall - Diana Krall Budapestre látogat

A nem kis tehetséggel és természetes bájjal megáldott kanadai énekes és zongorista, Diana Krall idén ősszel budapesti rajongóit is elvarázsolja. A háromszoros Grammy-díjas művész november 13-án, a Budapest Sportarénában lép fel.

Diana Krall egyike a világ legkeresettebb női jazz előadóinak, albumai milliós nagyságrendben fogynak, díjak tucatjait nyerte meg, a közönség imádja. Elsőrendű zongorajátéka, mély hangja és jellegzetes énekstílusa teljesen egyedi előadásmóddal párosul. Barátai azt mondják tehetségét édesapjától, szépségét édesanyjától örökölte. Zongorista édesapja, James Krall, már egész kicsi korában megismertette lányát jazz szépségével és óriási lemezgyűjteményével. Diana 4 évesen zongorázni tanult, 15 évesen pedig már szülővárosának, a kanadai Nanaimo lakosait kápráztatta el játékával. Rendkívüli zenei érzékére a híres nagybőgős Ray Brown, és a nem kevésbé elismert Jeff Hamilton is felfigyelt, és közbenjárásukra tanulmányait  a zongorista Jimmy Rowles-nél folytatta. Első albumát Stepping Out címmel egy kanadai kiadó jelentette meg, 1993-ban. Ezután évente-kétévente adott ki lemezeket, azonban a világ jazzrajongói leginkább az 1999-ben napvilágot látott The Look Of Love albuma kapcsán ismerték meg. Ezért a lemezért Grammy-díjat nyert jazz kategóriában, és az első jazz album volt a világon, amit az Év Albuma díjra is jelöltek.

Diana Krall - Diana Krall Budapestre látogat

Diana Krall eddig kétszer járt Magyarországon, legutóbb 2009. novemberében. Mindkét alkalommal fergeteges koncertet adott. Ismerve a művésznő sztár allűröktől mentes, bensőséges hangulatú előadásait, vélhetően ezúttal is remek estére számíthat az, aki ellátogat Diana Krall fellépésére.

2012. 09. 05. 16:42

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Diana Krall Budapestre látogat cikk képei
Diana Krall - Diana Krall Budapestre látogatDiana Krall - Diana Krall Budapestre látogat