Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2012/35

Listamustra - Listamustra 2012/35

Az 1982-ben alakult New York-i Public Enemy a hiphopvilág egyik legfontosabb és legismertebb formációja, ennek ellenére a brit dallista élmezőnyét eddig elkerülte. A héten végre sikerült bejutnia a TOP 10-be, a Harder Than You Think című szerzeménnyel, amely hét helyezést javítva a negyedik pozícióban szerepel. Nem újdonságról van szó, az együttes 2007-es How You Sell Soul to a Soulless People Who Sold Their Soul??? című stúdiólemezéről származik.

A Harder Than You Think a most zajló londoni paralimpiai játékok egyik kísérőzenéje a Channel 4 brit tévécsatornán, sikerét ennek köszönheti. Az Amerikai Egyesült Államok slágerlistái kapcsán – ha nem is vezető hír – mindenképpen meg kell említeni, hogy hetvennyolc hét után elhagyta az albumeladási lista tízes mezőnyt Adele második stúdióalbuma, a 21 – a nyolcadik helyét a 12. pozícióra cserélte.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Taylor Swift: We Are Never Ever Getting Back Together

Egyesült Királyság – Little Mix: Wings

Németország – Asaf Avidan: One Day / Reckoning Song (Wankelmut Rmx)

Magyarország – Ákos: Előkelő idegen

 

Tehetségkutatós csapat a brit lista csúcsán

Az amerikai Billboard magazin Hot 100 listáját második hete Taylor Swift pennsylvaniai country-pop énekesnő készülő, Red című negyedik stúdióalbumának We Are Never Ever Getting Back Together című beharangozója vezeti, amelyből két hét alatt 930 ezer példányt értékesítettek digitális változatban az USA-ban. A kilencedik helyről a negyedikre jött fel a Maroon 5 június végén megjelent negyedik, Overexposed című stúdiólemezének második felvétele, a One More Night. A Los Angeles-i zenekar albumának első slágere, a Wiz Khalifával készült Payphone az ezüstérmes pozícióig vitte, a héten a nyolcadik helyen tanyázik. Az amerikai élmezőny egyetlen új belépője a minnesotai Adam Young egyszemélyes, Owl City nevű formációjának Carly Rae Jepsennel készült Good Time című zeneszáma – a 13. helyről a kilencedikre ugrott. A brit rangsor élén új dal nyitott. A Little Mix négy tagja külön-külön jelentkezett a brit The X Factor tavalyi, nyolcadik sorozatába. Miután kiderült, hogy szólóban nem terem számukra babér, csapatban folytatták, és nem kis meglepetésre meg is nyerték a tehetségkutató tévéműsort. A Cannonball című felvételükkel, Damien Rice ír énekes 2002-es szerzeményének átdolgozásával tavaly egy hétig uralták a listát, karácsonykor. A kvartett első saját zeneszáma, a Wings a héten rajt-cél győzelmet aratott a szigetországban. A TOP 10-ben a Public Enemy mellett még egy új belépőt találunk, az Owl City az amerikai lista kapcsán már említett Good Time című újdonsága a 17. helyét az ötödikre cserélte. Németországban harmadik hete Asaf Avidan izraeli folkzenész az első a One Day / Reckoning Song Wankelmut Remixével. A magyar Single listán huszadik hete Ákos kiadványa, az Előkelő idegen vezet. A hazai rádióállomások második hete Loreen svéd énekesnő az idei Eurovíziós Dalfesztiválon diadalmaskodó Euphoria című slágerét sugározzák a legtöbbet.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Trey Songz: Chapter V

Egyesült Királyság – Rita Ora: Ora

Németország – Philipp Poisel: Projekt Seerosenteich

Magyarország – The Syndicate: File Under Zawinul

 

Koszovói albán a brit lista csúcsán

Ismét olyan előadó debütált az amerikai albumeladási lista élén, aki a múlt héten pályafutása legjobb eredményét könyvelhette el az Egyesült Királyságban. Trey Songz ötödik stúdiólemeze, a Chapter V a szigetországban a tizedik helyen kezdett – onnan a 46. pozícióba zuhant –, az amerikai rangsorban az első helyre iratkozott fel. A virginiai énekes odahaza is a legjobb pozícióját érte el, albumából augusztus 21. és augusztus 26. között 135 ezer példány fogyott. Az előző, Passion, Pain & Pleasure című stúdiólemezéből ugyan jóval több, 240 ezer kelt el a kiadás hétében, 2010 szeptemberében, de az akkor csak a második hely megszerzésére volt elegendő. Az amerikai tízes mezőnyben további három újdonság szerepel. A negyedik helyen a 37. életévében járó, New Orleans-i születésű DJ Khaled lemezlovas, producer, rapper hatodik stúdióalbuma, a Kiss the Ring startol. A hetedik pozícióba az Owl City negyedik stúdiólemeze, a The Midsummer Station érkezett meg. A kilencedik helyen a keresztény zenét játszó Tent Avenue North floridai együttes The Struggle című stúdióalbuma nyitott. A brit élmezőnyben három új belépőre lelünk. A csúcson Rita Ora koszovói albán származású énekesnő első stúdiólemeze, az Ora debütált – 41 509 példányt értékesítettek belőle a megjelenés hetében. Az USA-ban már 21. hete halmozza sikereit az Of Monsters and Men izlandi zenekar a My Head Is an Animal című első stúdióalbumával, a hatodik helyig jutott vele, a héten a 18. pozícióban található. A szigetországban a harmadik helyen kezdett. Az londoni olimpia záróünnepségen nagy sikert aratott az Elbow, aminek kapcsán megnőtt a kereslet korábbi hanghordozói, főleg a 2008-as The Seldom Seen Kid című nagylemeze iránt. Az angol indie-pop együttes most úgynevezett B-oldalas dalokat tartalmazó albummal rukkolt elő Dead in the Boot címmel, amely a brit lista negyedik helyére iratkozott fel. Németországban Philipp Poisel hazai dalszerző-énekes Projekt Seerosenteich című koncertlemeze érkezett meg az eladási lista élére. A második helyen a Madsen német rockzenekar Wo es beginnt című albuma, a hatodikon a Mono Inc. hamburgi rockegyüttes After the War című nagylemeze nyitott. Nálunk alaposan átalakult a lista a múlt hetihez képest, a negyvenes mezőnyben hat új jelzésű és tíz visszatérő korong szerepel. A legtöbbet a The Syndicate zenekar File Under Zawinul című CD-jéből adták el.

Puha József

2012. 09. 07. 8:51

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

zenedoki 2012. 09. 13. 12:02
Ti is szeretnétek felkerülni a top listára? Akkor első lépésként jelentkezzetek a Janis Pub őszi tehetségkutatójára! Részletek itt: https://www.facebook.com/notes/janis-pub/-janis-pub-tehetséges-zenekarok-versenye/439849909387313

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2012/35 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2012/35