Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Évkezdés a Rocksuliban

Rocksuli - Évkezdés a Rocksuliban

Kilenc hónap alatt több mint száz „rockzenész-palánta” iratkozott be a 22 éve működő debreceni Rocksuli januárban indult budapesti tagozatába. A fővárosi képzéseket többnyire ismert zenészek vezetik, de a tanulásra vagy továbbképzésre vágyó jelentkezők között is akadnak jócskán ismert arcok.

Az alapnak számító oktatás rock, blues, jazz és klasszikus műfajokra terjed ki, van dob, gitár, billentyű, ének és még szaxofon tanszak is. „Lényeges szempont, hogy a jelentkezésnek nincs feltétele.”- nyilatkozta Vajda Péter koordinátor, akit sokan a Los Vegas dobosaként tartanak számon, de megfordult például a Kowalsky meg a Vegában is. „Nincs korhatár, bárki beiratkozhat, kezdő, haladó és fogyatékkal élő fiatalok is tanulhatnak zenélni. A tanárok sok éves tanítási gyakorlattal és több éves zenei tapasztalattal rendelkeznek, illetve zenei tanulmányokat folytattak.”

 

Az iskola tehát mindenki számára nyitva áll, nemrég zárultak le a nyári kurzusok, csapatépítő táborok, ahol az érdeklődők már a szeptemberi iskolakezdés előtt betekintettek a működésbe, találkoztak leendő csoporttársaikkal, oktatóikkal, többen már alkalmi zenekart is szerveztek.

A legfiatalabb tanonc öt éves a legidősebb pedig negyven, az újoncok között pedig olyan ismert személy is felbukkant, mint a Megasztárból ismert Nagy Kristóf „Bozont”, aki elmondása szerint már nagyon várja a szeptemberi „iskolakezdést”.

  

További infok:

http://www.facebook.com/rocksulibudapest/

www.rocksuli.hu

 



 

2012. 09. 08. 16:50

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

JanisJoplin 2012. 09. 13. 9:45
Sziasztok! Amennyiben ki akarjátok próbálni élesben is, amit a Rocksuliban tanultatok, jelentkezzetek a Janis Pub tehetségkutatójára! ;) Részletek itt: https://www.facebook.com/notes/janis-pub/-janis-pub-tehetséges-zenekarok-versenye/439849909387313 Jó zenélést, és sok sikert! ;)

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Évkezdés a Rocksuliban cikk képei
Rocksuli - Évkezdés a Rocksuliban