Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2012/36

Listamustra - Listamustra 2012/36

Ne-Yo napjaink legnépszerűbb amerikai r&b-énekese az Egyesült Királyságban. Az 1979. október 18-án Arkansas államban született előadó a brit piacon a tervek szerint november 5-én rukkol elő a R.E.D. (Realizing Every Dream) című ötödik stúdiólemezével, amelynek Let Me Love You (Until You Learn to Love Yourself) című előhírnöke a héten rajt-cél győzelmet aratott a szigetországban.

Ne-Yónak ez az ötödik brit listavezetője. Korábban a So Sick, a Closer és a Beautiful Monster című szerzeményekkel, valamint a Give Me Everything című Pitbull-slágerrel járta meg a csúcsot – az utóbbiban közreműködőként szerepel Afrojack és Nayer társaságában. A szólódalai egy-egy hétig uralták a mezőnyt, a Give Me Everything három hétig tanyázott az élen.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Flo Rida: Whistle

Egyesült Királyság – Ne-Yo: Let Me Love You (Until You Learn to Love Yourself)

Németország – Asaf Avidan: One Day / Reckoning Song (Wankelmut Rmx)

Magyarország – Ákos: Előkelő idegen

 

David Guetta ontja a slágereket

Várható volt, hogy Taylor Swift újdonsága, a We Are Never Ever Getting Back Together nem lesz hosszú ideig listavezető az Amerikai Egyesült Államokban, mivel már az első napokban rengetegen beszerezték. A felvétel két hétig trónolt – az első héten 623 ezer, a másodikon 307 ezer példányt értékesítettek belőle digitális formátumban –, a héten az ezüstérmes pozícióba hátrált. A csúcsra a három héttel ezelőtti első helyezett, Flo Rida slágere, a Whistle tért vissza. Az élmezőny egyetlen új belépője, a Neon Trees zeneszáma, az Everybody Talks a 11. helyről a hatodik pozícióba jött fel. A utahi pop-rock zenekar először került be az amerikai TOP 10-be. Az Egyesült Királyság tízes mezőnyében Ne-Yo az élen kezdő dala mellett további két újdonság található, a második és a harmadik helyen. Az ezüstérmes pozícióban a The Script will.i.ammel készült Hall of Fame című szerzeménye debütált, amellyel az ír pop-rock együttes a hétfőn kiadott #3 című harmadik stúdióalbumát harangozta be. A harmadik helyre P!nk felvétele, a Blow Me (One Last Kiss) érkezett meg – a pennsylvaniai énekesnő ezzel vezeti fel a jövő héten megjelenő The Truth About Love című hatodik stúdiólemezét. Németországban negyedik hete Asaf Avidan izraeli folkzenész uralja a listát a One Day / Reckoning Song Wankelmut Remixével. Az élmezőnyben két új belépőre lelünk. A második helyre a Xavier Naidoo énekes és Kool Savas rapper alkotta Xavas zeneszáma, a Schau nicht mehr zurück, a negyedikre David Guetta francia lemezlovas, producer Sia ausztrál énekesnővel készült She Wolf (Falling to Pieces) című dala iratkozott fel. Az utóbbi Guetta tavaly augusztusban forgalomba került Nothing but the Beat című stúdióalbumának napokban kiadott Nothing but the Beat 2.0 című változatán szerepel. A magyar Single listán 21. hete Ákos kiadványa, az Előkelő idegen vezet. A hazai rádióállomások P!nk slágerét, a Blow Me (One Last Kiss) címűt sugározzák a legtöbbet.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – TobyMac: Eye on It

Egyesült Királyság – The Vaccines: Come of Age

Németország – Max Herre: Hallo Welt!

Magyarország – Palya Bea: Ezeregy szefárd éjszaka

 

Késő nyári nagylemezdömping

Az Amerikai Egyesült Államok albumeladási listájának TOP 10-es mezőnyében három újdonság található. A csúcson TobyMac keresztényzenei énekes Eye on It című hatodik stúdiólemeze nyitott, amihez elegendő volt 69 ezer példány, ennyi fogyott belőle augusztus 28. és szeptember 2. között. A virginiai előadó legjobb helyezése korábban a hatodik pozíció volt, amit a 2010-es Tonight című korongjával ért el. A második helyen a Crooked I, Joe Budden, Joell Ortiz és Royce da 5'9" amerikai rapperek alkotta Slaughterhouse szupergrupp Welcome to: Our House című második stúdióalbuma, az ötödiken Alanis Morissette kanadai énekesnő Havoc and Bright Lights című nyolcadik stúdiólemeze debütált. Visszatért a tízes mezőnybe, a tizedik pozícióba a múlt héten azt először elhagyó Adele-album, a 21, amely nyolcvanadik hete tanyázik a listán. Az Egyesült Királyság élmezőnyében öt új belépő szerepel. Az első két pozícióban indie-rock zenekarok találhatók. Az élre a The Vaccines második, Come of Age című stúdiólemeze érkezett meg. A londoni együttes tavaly márciusban megjelent első, What Did You Expect from The Vaccines? című albuma a negyedik helyig jutott. A második helyre az északír Two Door Cinema Club második stúdiólemeze, a Beacon iratkozott fel. Az elsőnek, a 2010 februárjában kiadott Tourist History címűnek a 24. hely volt a csúcspozíciója a szigetországban. Az ötödik helyen az Boyzone-ban megismert Ronan Keating ír énekes szólóalbuma, a Fires, a nyolcadikon Mark Knopfler nagylemeze, a Privateering, a tizediken a Scouting for Girls trió korongja, a The Light Between Us kezdett. Németországban Max Herre 1973-as születésű hazai énekes albuma, a Hallo Welt! debütált az eladási rangsor csúcsán. A TOP 10-ben további négy újdonság szerepel. Alanis Morissette nagylemeze, a Havoc and Bright Lights a második, a Nightwish finn zenekarban ismertté vált, abból időközben kilépett Tarja koncertkiadványa, az Act I : Live in Rosario az ötödik, a Bloc Party albuma, a Four a hatodik, Joss Stone korongja, a The Soul Sessions Vol. 2 a hetedik helyen startol. Idehaza Palya Bea koncertlemezéből, az Ezeregy szefárd éjszaka címűből értékesítették a legtöbbet. A bronzérmes pozícióba az X-Faktor második sorozatának második helyezettje, Muri Enikő érkezett meg az Enciklopédia című első stúdióalbumával.

Puha József

2012. 09. 12. 7:50

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2012/36 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2012/36