Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Újra Budapesten a Queen!

Queen - Újra Budapesten a Queen!

Valódi csúcstechnika kelti életre a legendás brit zenekar frenetikus sikerű koncertjét, melyet sosem látott méretben és minőségben, valamint korábban nem hallott hangminőségben élvezhetnek az igényes könnyűzene, no meg Brian May, Freddie Mercury, John Deacon és Roger Taylor rajongói.

4k az új varázsige a házimozi-megszállottak körében, mely a FullHD felbontás négyszeresét képes megjeleníteni. A közeljövő új őrületének látványorgiája azonban már most megtapasztalható Magyarországon, ráadásul nem is akárhol, nem is akármilyen tartalommal! Szeptember 21-én, 20 órakor az Eurocenter Atriumban található Mi Mozink Óbuda multiplexében a Sony Digital Cinema 4k csúcsvetítője kelti életre a Queen parádés, ’86-os budapesti koncertfilmjét. Az egészen különleges, bő negyedszázada készült matéria anno mozikban is ment, ám a mostani, felújított képű és hangú produkció felülmúlja a régi verziót.

A sajtónak tartott vetítésen a music.hu is jelen lehetett, s megcsodálhattuk a képhibáktól, szennyeződésektől és karcoktól mentes képet, melyből sikerült a maximumot kihozniuk a szakembereknek. A hatalmas vásznon pixelmentesen, határozott színekben jelent meg Brian May, Freddie Mercury, John Deacon és Roger Taylor, akiket nem csak a színpadon, de dokumentumfilmszerű bevágásoknak köszönhetően többek közt a fővárosban és a Hungaroringen is láthatunk. A hangzásra szintén nem lehet panasz, hiszen sztereó helyett 5.1-es térhatású keverésű hangorkánt kap a nézőt. (Azért A bosszúállók kaliberű dinamikát és hangkulissza-varázslatot ne várjunk!)

A másfél órás Hungarian Rhapsody – Queen Live in Budapest programjában gyakorlatilag a banda kulcsnótáinak sora csendül fel. (Csak néhány példa a teljesség igénye nélkül: A Kind of Magic, Radio GaGa, Under Pressure, We Will Rock You, Friends Will Be friends, Bohemian Rhapsody,. Hammer To Fall, One Vision, We Are The Champion, Love of My Life.) Természetesen nem hiányzik az élő legenda, Ragályi Elemér operatőr közreműködésével készült grandiózus film csúcspillanata sem, amikor Freddie Mercury a Népstadiont megtöltő tömeggel együtt adja elő a Tavaszi szél vizet áraszt című magyar népdalt…

Úgy hírlik, ha nem is 4k-s változatban, de a Corvin Filmpalota is műsorra tűzi e nem mindennapi mozi felújított változatát szeptember 27-én és 28-án.

Balajti Péter

2012. 09. 21. 1:31

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Újra Budapesten a Queen! cikk képei
Queen - Újra Budapesten a Queen!