Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Alice Cooper gitárosa, Caramel és Rúzsa Magdi a Hangfoglaláson

Guns N' Roses - Alice Cooper gitárosa, Caramel és Rúzsa Magdi a Hangfoglaláson

Az eddigi legszínesebb, legváltozatosabb programmal várja az érdeklődőket a Hangfoglalás kiállítás október 5-től 7-ig Budapesten, a SYMA-ban. Több mint 300 zenei eseményt tartanak a három nap alatt, és minden stílus képviselteti magát. Fellép Molnár Ferenc Caramel, Busa Pista, a Beatrice, Radics Gigi és az Intim Torna Illegál is. A Hangfoglalás extra vendége Alice Cooper gitárosa, Ryan Roxie lesz.

A tavalyi két csarnokkal ellentétben idén háromban rendezik meg a Hangfoglalást a SYMA Rendezvény és Kongresszusi Központban. Így lehetőség nyílik arra, hogy a hangos és a kicsi hangerővel megszólaló hangszereket külön helyszínen helyezzék el. Az ’A’ csarnokban a zenés beszélgetéseket, workshopokat bárki zavartalanul hallgathatja, a ’B’ csarnokban pedig lehet zúzni a gitárokkal, püfölni a dobokat. A ’C’ csarnokban három színpadon három napon át váltják egymást a jobbnál jobb zenekarok, különleges formációk. A Hangfoglaláson lényegében minden stílus képviselteti magát, az electrotól a metalon, a popon, és a jazzen át a népzenéig. Fellép többek közt Radics Gigi, Busa Pista, Sterbinszky, a Leander Rising, a Grenma, a Söndörgő, a Wasabi Kht, Ferenczi György és a Rackajam, a Cherry Bomb, a Cadaveres, a Beatrice, az Intim Torna Illegál, a Fresh Fabrik, Molnár Ferenc Caramel, a Belmondo, a Sárik Péter Trió és a Kozmix.

A koncertek mellett több tucat hangszerbemutatót is meg lehet lesni, méghozzá a magyar zenei élet legjobbjainak előadásában. Ott lesz a Hangfoglaláson Szappanos György, Lukács Peta, Kottler Ákos, Markó Ádám, Dandó Zoltán, Nagy Ádám, Vörös Attila és Pribojszki Mátyás is. Idén egy igazi nagyágyú is gitárbemutatót tart, ő Ryan Roxie, Alice Cooper gitárosa. Az amerikai zenész számos világsztárral dolgozott már együtt, például a Guns N’ Roses-ból ismert Gilby Clarke-kal és Slash-sel.

És ha mindez még nem elég, rengeteg közönségtalálkozónak, dedikálásnak is helyet ad a SYMA csarnok. Meglátogatja a Hangfoglalást a Subscribe, a Compact Disco, a Mystery Gang, Rúzsa Magdi, a Sugarloaf, a Blind Myself, Sipos Péter az Irigy Hónaljmirigyből, Kalapács József, Kovács Kati, Németh Lojzi, Zséda és Szekeres Adrien.

A rendezvény minden programja ingyenes. A rendezvényt követően október 5-én és 6-án este további koncertek várják az érdeklődőket. Pénteken a Beathoven és a Varga János Projekt, szombaton a Trio Target és a Balkan Fanatik lép fel. Mindkét este a belépő 1000 forintba kerül.

2012. 09. 28. 9:17

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Alice Cooper gitárosa, Caramel és Rúzsa Magdi a Hangfoglaláson cikk képei
Guns N' Roses - Alice Cooper gitárosa, Caramel és Rúzsa Magdi a Hangfoglaláson