Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Megjelent Ákos új korongja, a 2084!

Ákos - Megjelent Ákos új korongja, a 2084!

Október 3-án került a lemezboltok polcaira Ákos vadonatúj sorlemeze, a 2084! A kiadvány tizenhárom új felvételt tartalmaz, de egy izmos DVD melléklet is került hozzá, amelyen rajta az idei jubileumi Szigeten adott koncertjének egy tíz dalos kivonata, klipek és werkfilmek az idei esztendőből.

Ákos albumainak megjelenését mindig nagy várakozás előzi meg. Legutóbbi, új dalokat tartalmazó anyaga, A KATONA IMÁJA (platinalemez, Az Év Rockalbuma) két évvel ezelőtt, 2010. őszén jelent meg.

 2084 című korongÁkos tizenhetedik magyar nyelvű szólóalbuma, amely 2012. október3-án kerül a boltokba. A két év óta készülő szintipopos hangzású anyag tizenhárom új dalt tartalmaz, sokat hallgatós, súlyos anyag. A kiadványról már két szerzeményt ismerhetünk, egyrészt az ELŐKELŐ IDEGEN című slágert,  amely kislemezként is megjelent, és megjelenése óta, 21 hete (!!!) vezeti a Mahasz Single listáját. Másrészt a TIPIKUS SZTEREÓ című dalt, amely augusztus 1. óta hallható a rádiókban. A '80-as évek szintihangzását idéző albumon a hangtervezéstől a komponáláson-feljátszáson-feléneklésen át a hangszerelésig minden Ákos munkája. A lemezen dr. Bőzsöny Ferenc legendás bemondó narrációja is hallható. Az anyagot Lepés Gábor hangmérnök rögzítette és keverte, a maszterért Sellyei Tamás felel.

"A 2010-ben megjelent albumon, A katona imája című korongon volt egy dal, a Főleg régen. A szövegében az internetes fórumok okosságai köszönnek vissza, a hangzásához pedig elővettem a régi szintetizátoraimat, leporoltam a régi mintákat. Nagyon jó érzés volt ezekkel a hangszínekkel újra találkozni, emlékeket felidézni. Ekkor döntöttem el, hogy egy egész évadot és legalább egy egész albumot szentelek ennek a hangzásnak. Az album két év munkáját sűríti, koncertek és intenzív próbaidőszak mellett zajlottak a felvételek a stúdióban. Nagyon sokat foglalkoztam a hangszínekkel, a megszólalással, a dalszövegekről nem is beszélve. Nekünk nagyon tetszik az anyag, én már „jóra hallgattam”! " - nyilatkozta Ákos.
 

Ákos - Megjelent Ákos új korongja, a 2084!

Az album ajándék DVD-vel jelenik meg. A DVD-n az egész album hallható dolby stereo, Dolby Digital 5.1 és DTS formátumban. Szerepel a korongon az ELŐKELŐ IDEGEN klipje, amelyet eddig több mint 1.000.000 (!!!) érdeklődő tekintett meg a videómegosztókon, valamint a TIPIKUS SZTEREÓ klipje, amelyet augusztus óta több mint negyedmillióan tekintettek meg. A DVD-re ezen túl az augusztus 7-i, SZIGETes nagykoncerten rögzített anyagból egy tízdalos ízelítő kerül fel, valamint az idei évben forgott werkfilmek is helyet kapnak.

Az új anyag egységes, kiforrott szerzői-előadói-produceri munka, egyedi hangzás- és szövegvilággal. Bízvást elmondható róla, hogy az év leginkább várt magyar albuma. A lemezanyag élő koncertbemutatójára december 15-én kerül sor, a Papp László Budapest Sportarénában.

2012. 10. 04. 9:27

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Megjelent Ákos új korongja, a 2084! cikk képei
Ákos - Megjelent Ákos új korongja, a 2084!Ákos - Megjelent Ákos új korongja, a 2084!