Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Új Republic korong 11 új dallal

Republic - Új Republic korong 11 új dallal

A zenekar kifejezetten termékeny csapat, szinte minden évben számíthatunk egy-egy új lemezre tőlük, amelyek, mint egy folytatásos regény fedik fel az együttes tagjainak finom iróniával átszőtt és távolságtartó szemlélődéssel kialakított gondolatait és reakcióit az aktuális történésekre. Kicsit olyan a Republic, mint egy krónikás, amely bejárta Magyarország közös tudatalattiját, hogy visszatérve onnan eldalolja nekünk, amit arrafelé látott.

„Ez a lemez most különösen közel áll hozzám. Az benne a különleges, hogy a szokásosnál is több időt és energiát fektettünk bele. A dalok írása már tavaly megkezdődött, de a végső stúdiómunkára is több idő jutott.” - Tóth Zoltán, a Republic gitárosa.

A „Bólints Tibi!” című lemezen valóban jól kapcsolódnak a dalok egymáshoz, amelyek közé - egy spontán öltet folytán - átkötő szövegfoszlányok is kerültek. „Összejöttünk egy kocsmában a zenekar, családtagok és barátok, hogy megnézzünk egy labdarúgó mérkőzést. Mivel a meccs nem volt túl izgalmas, ezért Tamás és Cipő elkezdték mutogatni egymásnak a telefonjaikra érkezett helyenként mókás, helyenként különös sms-eiket. Majd egy hirtelen ötlettől vezérelve, felolvastatták ezeket egy a társaságunkban ülő magyarul alig beszélő orosz hölggyel. Ahogy a hölgy olvasott, mi dőltünk a röhögéstől, de a másodszori kísérlet olyan jól sikerült, hogy Zoli nyomban rögzítette is telefonjára. Később ezek a szövegek felkerültek a CD-re, emléket állítva annak az estének, amikor elnosztalgiáztunk azon, hogy magyar csapat utoljára ’86-ban jutott ki a foci VB-re. - Akkor még több ezren kiabálták, hogy „Bólints Tibi!” – mondta Cipő azon a bizonyos estén. (szerk.: Nyilasi Tibornak drukkolva). Erre Tamás: - Ez nem is lenne rossz lemezcím… - Szóval ennyiben maradtunk…”  – meséli Boros Csaba nevetve, a Rebublic énekes-gitárosa.

2012. 10. 04. 11:05

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Új Republic korong 11 új dallal cikk képei
Republic - Új Republic korong 11 új dallal