Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Lord Of The Dance ismét hazánkban

Lord of the Dance - Lord Of The Dance ismét hazánkban

Novemberben ismét Magyarországon turnézik a világ legnépszerűbb tánc-showja, a Lord Of The Dance! Az ír rendező és sokszoros nemzetközi díjnyertes táncművész, Michael Flatley által koreografált előadás az 1996-os bemutatása óta példátlan sikernek örvend.

A Los Angeles Times által „varázslatos kalandnak” nevezett produkció valójában egy az ír folklór alapjaira épülő utazás az időben, a Jó és a Gonosz klasszikus meséje. A történet kibontakozása során a Kis Lélek segít a Tánc Urának megvédeni az embereket a Don Dorcha, a Sötét Úr ellen, miközben a nézők lehengerlő ízelítőt kapnak az ír és a ritmikus kelta tánc mágiájából. A 600 jelmezt felvonultató előadás sodró iramát sejteti, hogy az 50 táncos átlagéletkora mindössze 22 év. A fiatal tehetségeket Flatley maga válogatja és tanítja, képzi, míg a pódiumra lépnek.

 

A társulat előadását eddig szerény becslések szerint is összesen mintegy 100 millió néző látta. A Lord Of The Dance nem először jár hazánkban, turnéikat mindig hatalmas siker övezi.

A tánc-show hazai turnéja több vidéki várost is érint (november 3-án Győrött, 4-én Miskolcon, 5-én Pécsett, 6-án Veszprémben lépnek fel), ahol is az ír tánc és muzsika szerelmesei átélhetik minden idők egyik legnagyobb hatású előadását.

2012. 10. 09. 13:07

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Lord Of The Dance ismét hazánkban cikk képei
Lord of the Dance - Lord Of The Dance ismét hazánkban