Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Disco Express Biográfia

Disco Express - Disco Express Biográfia

A Disco Express 1996 tavaszán alakult miskolci rock együttes. A zenei koncepció szerint kizárólag régi és elsősorban disco slágereket játszanak, áthangszerelve saját stílusukra. Az együttes az elmúlt évek során több, mint harminc világhírű dal feldolgozását készítette el, olyan előadóktól, mint pl; Tom Jones, az Abba, a Boney M., Britney Spears, Gloria Gaynor, a Spice Girls, a Modern Talking, a Kiss, a Neoton Familia, vagy Sabrina. A zenekar szinte valamennyi dalához magyar nyelvű sajátos humorvilágú szövegeket készít.
A zenekar színpadi megjelenésére egyaránt jellemző a megbotránkoztatás és az extravagancia. Így a Glitter Rock egyetlen hazai képviselőjének produkcióját a Village People és a Kiss keverékeként jellemezhetnénk. A hat tag látványos jelmezekben és különleges show elemek kisétében lép színpadra, igazolván ezzel a zenekar hitvallását, amely a koncertközönség tökéletes kiszolgálását célozza meg. A csapat koncertjeinek állandó közreműködője a vokalista parkett-táncos Joey Kitten, aki énekes táncos produkciójával emeli a "hangversenyek" színvonalát.
A Disco Express (amely nevét a Ford Fairlane c. filmből kölcsönözte) az elmúlt években Borsod - Abaúj - Zemplén megye legnépszerűbb zenekarává nőtte ki magát. A csapat megyei koncertjei tömegeket vonzanak. ( A Miskolci Vian klubban olyan országosan is elismert előadókat megelőzve tartják a nézőcsúcsot, mint a Hobo Blues Band, a Takáts Tamás Dirty Blues Band, vagy a Hooligans, Kazincbarcikán a Borsodchem Rt. családi napján fellépve arattak fergeteges sikert.) A zenekar természetesen az ország egész területén vállal fellépéseket, így az elmúlt esztendőkben szinte mindenhol bemutatták produkciójukat Fehérgyarmattól Kaposvárig, Békéscsabától Székesfehérvárig.

Az immár öt éves DISCO EXPRESS zenekar elkészítette a "Jingle Bells" című amerikai tradicionális népdal rockosított és magyar szöveggel ellátott verzióját. A dal a "Számcsengő System" címet kapta. Szövegvilágát a tőlük megszokott metsző élű, polgárpukkasztó humor járja át. A célpont ezúttal egy rocksztárrá avanzsálódott Télapó, aki szakítva a hagyományokkal rénszarvasszán helyett amerikai autóval jár, nem törődik a gyermekekkel, alkoholista és drogos. A dalhoz természetesen videoklip is készült, ahol a zenekaron kívül a szokásainak hátat fordító és a hölgyeket meghódító Télapó is gyakran feltűnik. A krampuszokat mintegy 40 statiszta lány helyettesíti. Az önmagukat újabban a "Cyberglam" stílusirányzathoz soroló DISCO EXPRESS a dalhoz kereskedelemben is megjelenő maxi CD-t prezentál (a Premier Art gondozásában), amely november utolsó napjaiban kerül a boltokba. A maxi CD "Számcsengő System" különféle változatán kívül egy másik feldolgozás is található: Chris Andrews egykori slágere, a "Yesterday Man", mint "Hot-dog árus ember" tér vissza, rock köntösben.
Az együttes egy Mikulás mini turnéval ajándékozza meg a rajongókat november 27. és december 20. között.

A napokban indult weboldal címe: www.boon.hu/discoexpress.hu

A zenekar tagjai:
Betty Monroe - ének, vokál
Rocky Mountain - ének, vokál
Mikki Mariacchi - gitár
Vincent Valentine - bass
Leonard Sunshine - gitár
Steven Stop! - dob
Állandó sztárvendég:
Joey Kitten - parkettáncos

Kontakt: Vörös Gábor
Tel.: 250-3171, 06-30/940-6692
Fax: 430-0191, Bp.1241, Pf.:7.
firka@axelero.hu

2001. 11. 24.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

2002. 06. 30. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2002. 09. 30. 0:00
Szerintem kalács egy beképzelt buzi na szia
Vendég 2003. 06. 23. 0:00
faszt, nem igaz
Vendég 2003. 12. 10. 0:00
Óriási GLAM ROCK banda.Az egyedüli az országban.
Vinky 2005. 02. 27. 16:29
Akinek van ilyen stílusú száma irjon ide: vikiteam@freemail.hu

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Disco Express Biográfia cikk képei
Disco Express - Disco Express Biográfia