Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Európai zeneünnep

MTV Europe Music Awards - Európai zeneünnep

November 11-én tartják az összeurópai zenei ünnepet, az MTV Europe Music Awardsot. Kontinensünk legrangosabb könnyűzenei díjainak átadóját ezúttal Frankfurtban rendezik, a háziasszony Heidi Klum világhírű német topmodell lesz. A közép-kelet-európaiak is érintettek, persze nagy szerephez nyilván nem jutnak.

A rendezvény előkészülete gőzerővel zajlik, a szervezők folyamatosan csepegtetik az információkat. Tart a közönségszavazás, a napokban ismertté váltak a regionális győztesek, és hat fellépőre is fény derült már.

 

Jelöltek

Európa zeneünnepén – ahogy megszokhattuk – ismét az amerikaiak tarolhatnak. A barbadosi Rihanna hat, a pennsylvaniai Taylor Swift öt, a kaliforniai Katy Perry és a kanadai Justin Bieber négy-négy, a Trinidad és Tobagó-i születésű Nicki Minaj, valamint három New York-i: Lady Gaga, Lana Del Rey és a fun. trió három kategóriában érintett. (A többlépcsős Worldwide Act kategóriát nem számoltuk bele, vannak, akiket ebben is neveztek.)

MTV Europe Music Awards - Európai zeneünnep

 

Magyarok

Magyarország 2007-ben kapcsolódott be először a díjkiosztóba. Abban az évben a Legjobb magyar előadó díjat Ákos, 2008-ban a Gonzo, 2009-ben és tavalyelőtt a The Kolin, tavaly a Compact Disco nyerte el. Idén Odett, Funktasztikus, a Soerii & Poolek duó, a 30Y, valamint a Supernem szállt harcba. A voksolás kedden éjfélkor fejeződött be. A győztes személye koncertekkel egybekötött eredményhirdető bulin derült ki a budapesti Akvárium Klubban. A 30Y diadalmaskodott. A pécsi zenekar holnaptól már az európai győztesekkel méri össze erejét. A harmadik, a földrészek és egyes vidékek között zajló forduló után a végső győztes a Worldwide Act díjban részesül.

  

Fellépők

A szervezők az első körben három fellépőt jelentettek be, Taylor Swift, a Muse és a No Doubt ott lesz Frankfurtban. Mindhárom az új nagylemezét népszerűsíti. Taylor negyedik stúdióalbuma Red címmel október 22-én kerül forgalomba. A devoni Muse hatodik stúdiólemeze, a The 2nd Law a brit piacon október 1-jén jelent meg. A kaliforniai No Doubt szeptember végén rukkolt elő a Push and Shove című hatodik stúdióalbumával, közel tizenegy évvel a legutóbbi, a Rock Steady után. A második körben újabb három fellépőre derült fény – 2012 három fontos zenei szereplője: a fun., Carly Rae Jepsen és a koszovói albán származású Rita Ora is fellép a gálán. (Új Szó)

Puha József

2012. 10. 14. 21:04

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Európai zeneünnep cikk képei
MTV Europe Music Awards - Európai zeneünnepMTV Europe Music Awards - Európai zeneünnep