Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Boldog szülinapot, Eminem!

Eminem - Boldog szülinapot, Eminem!

A hip-hop fehér királyának kikiáltott detroiti rapper, Eminem ma, október 17-én ünnepli 40. születésnapját. Munkásságát Grammy- és Oscar-díjjal is elismerte már a szakma, nemcsak előadóként, hanem szerzőként, producerként és színészként is számon tartják. Saját kiadója – Shady Records – és saját rádióállomása – Shade 45 – is van. Amibe belekezd, annak tuti siker a vége.
 

Marshall Bruce Mathers III. az egyik legkelendőbb előadó jelenleg a világon, számos magazin és szakmai guru sorolta már a legnagyobbak közé. Eminem már elég fiatalon a zene felé fordult, 14 évesen „M&M” néven szövegelt. Bemutatkozó albuma 1996-ban jelent meg, ekkor a D12 nevű rapbanda frontembere volt. Első szólóalbuma egy évvel később debütált, bár még nem ért el vele számottevő népszerűséget. Az igazi sikert az 1999-es The Slim Shady korongja hozta, 2002-ben pedig filmszínészként is bemutatkozott a részben önéletrajzi ihletésű 8 mérföld című filmben. Néhány dalt is írt a filmhez, s ezek egyike a Legjobb Eredeti Filmdal kategóriában Oscar-díjat kapott, így ő lett az első rap előadó, aki büszkélkedhet ezzel az elismeréssel.

Eminem - Boldog szülinapot, Eminem!


Eminem egyik színpadi alteregója Slim Shady, és gyakran így is írja alá a nevét. Az amerikai sztár magánélete azonban nem olyan irigylésre méltó, mint zenei karrierje: van egy kamasz lánya, és örökbe fogadott gyermekei is vannak, továbbá törvényes gyám is. megküzdött már a depresszióval, drogproblémái is adódtak és egy gyógyíthatatlan betegséget is -- Tourette-szindróma -- diagnosztizáltak nála. Démonairól őszintén mesélt 2008-as önéletrajzi könyvében.

2012. 10. 18. 9:19

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nyúl by rolcsii 2012. 10. 26. 21:12
EMINEM szindrómás?? nagyon súlyos???!!!!!
ronie 2013. 02. 26. 18:47
halika eminem a legjobb rapper aki mást mond az nem tudja mi a hip hap :D nagyon szeretem őtt
VENDÉG 2013. 03. 03. 15:39
:-( :-( :-( :-(

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Boldog szülinapot, Eminem! cikk képei
Eminem - Boldog szülinapot, Eminem! Eminem - Boldog szülinapot, Eminem!