Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2012/42

Listamustra - Listamustra 2012/42

Tegnap jelent meg Taylor Swift pennsylvaniai country-pop énekesnő negyedik stúdiólemeze Red címmel. Akárcsak az elmúlt két héten, most is szerepel róla új zeneszám az amerikai Billboard magazin Hot 100 listájának tízes mezőnyében, az I Knew You Were Trouble. a bronzérmes pozícióba iratkozott fel. Két hete a Begin Again a hetedik, a múlt héten a Red a hatodik helyen nyitott.

Az album első beharangozója, a világslágerré vált We Are Never Ever Getting Back Together tizedik hete tanyázik a rangsorban, a héten az ötödik helyen található, három hétig volt listavezető. A Begin Again és a Red a második héten mélyrepülésbe kezdett. Ez vár az I Knew You Were Trouble. című szerzeményre is, mivel ezek nem hivatalos kislemezdalok, videoklip nem készült hozzájuk, a digitális letöltéseknek köszönhetik sikerüket. A Begin Again a hetedikről az 52. helyre, onnan a hetvenedikre hátrált. A Red a hatodikról az 54. helyre zuhant. A múlt héten a TOP 10-ben startoló másik két felvétel is kiszorult onnan. Adele újdonsága, a Skyfall a nyolcadikról a 13. helyre esett. A One Direction zeneszáma, a Live While We’re Young a bronzérmes pozícióját a 21. helyre cserélte. A négy angol és egy ír énekes alkotta fiúcsapat slágeréből a kiadás hetében 341 ezer példányt értékesítettek digitális formátumban az USA-ban, amely az amerikai zenetörténet második legjobb debütálása brit előadótól. Az első héten csak Elton John adott el többet a Diana hercegnő tiszteletére készült Candle in the Wind 1997 című szerzeményéből.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Maroon 5: One More Night

Egyesült Királyság – Calvin Harris featuring Florence Welch: Sweet Nothing

Németország – Adele: Skyfall

Magyarország – Ákos: Előkelő idegen

 

Calvin Harris rajt-cél győzelme

Az amerikai Billboard magazin Hot 100 listáját ötödik hete a Los Angeles-i Maroon 5 zenekar uralja a One More Night című felvétellel. Negyedik hete szerepel az ezüstrémes pozícióban PSY dél-koreai énekes-rapper zeneszáma, a Gangnam Style. Az amerikai listavezető az Egyesült Királyságban tíz helyet javítva a nyolcadikon tanyázik. A szigetország élmezőnyében két új belépőre lelünk. A csúcsra Calvin Harris újdonsága, a Florence Welch-csel készült Sweet Nothing érkezett meg. A szerzemény a skót énekes-producer jövő héten napvilágot látó 18 Months című harmadik stúdióalbumának újabb beharangozója. A hatodik helyre a Lawson angol pop-rock együttes Standing in the Dark című dala iratkozott fel. A kvartett Chapman Square című első stúdiólemeze tegnap került forgalomba. Adele, az újdonsült édesanya Németországban a második listavezető slágerét ünnepelheti, miután a Skyfall az élen nyitott. Az angol énekesnő a Rolling in the Deep című felvételével tavaly februárban két hétig vezetett. A német tízes mezőnyben további két új belépő található. A harmadik helyen a Die Toten Hosen zeneszáma, az Altes Fieber, a negyediken Robbie Williams a német nyelvterületen jövő pénteken megjelenő Take the Crown című kilencedik stúdióalbumának beharangozója, a Candy kezdett. A magyar Single listát 27. hete Ákos kiadványa, az Előkelő idegen uralja. A hazai rádióállomások második hete a Florence + the Machine szerzeményét, a Spectrum (Say My Name) címűt sugározzák a legtöbbet.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Mumford & Sons: Babel

Egyesült Királyság – Jake Bugg: Jake Bugg

Németország – Schiller: Sonne

Magyarország – Ákos: 2084

 

Kezdő zenész a brit lista csúcsán

Akárcsak a múlt héten, ezúttal is hét új belépő szerepel az amerikai albumeladási lista élmezőnyében. Az első helyen nincs változás, harmadik hete a Mumford & Sons londoni folk-rock zenekar második, Babel című stúdiólemeze a legkelendőbb hanghordozó. A vezető hely megőrzéséhez ezúttal 96 ezer példány is elegendő volt. Az ezüstérmes pozícióban Macklemore seattle-i rapper és Ryan Lewis producer The Heist című albuma startol. A harmadik helyen a New York-i Kiss huszadik stúdiólemeze, a Monster debütált. A rockegyüttes jobb helyezést csak a 2009-es Sonic Boom című stúdióalbumával ért el, az a második helyig jutott. A negyedik helyre MGK houstoni születésű clevelandi rapper első stúdiólemeze, a Lace Up, az ötödikre a Coheed and Cambria New York-i rockzenekar hatodik stúdióalbuma, a The Afterman: Ascension, a hatodikra az All Time Low baltimore-i pop-punk együttes ötödik stúdiólemeze, a Don’t Panic, a hetedikre Barbra Streisand újabb gyűjteménye, a Release Me, a kilencedikre az angol Ellie Goulding második stúdióalbuma, a Halcyon érkezett meg. Az ír The Script pop-rock zenekar a brit eladási listán a második helyig jutó #3 című stúdiólemeze a 13. pozícióba iratkozott fel. Az Egyesült Királyság TOP 10-es mezőnyében négy újdonságra és egy visszatérőre lelünk. Az élen Jake Bugg folkzenész első stúdióalbuma nyitott. Az 1994-es születésű nottinghami fiatalembert – elmondása szerint – Bob Dylan, az Oasis, a The Beatles és az Alice in Chains munkássága inspirálja. A harmadik helyen a brit The X Factor harmadik, 2006-os sorozatának győztese, Leona Lewis kezdett a Glassheart című harmadik stúdiólemezével. A szóban forgó tehetségkutató tévéműsor hetedik, 2010-es szériájának második helyezettje, Rebecca Ferguson az ötödik pozícióba tért vissza a Heaven című első stúdióalbumával, miután azt újból kiadták, Deluxe Edition változatban – a korong összességében 39. hete található a listán. Bat for Lashes londoni énekesnő harmadik stúdiólemeze, a The Haunted Man a hatodik, a New York-i Art Garfunkel gyűjteménye, a The Singer a tizedik helyen startol. Németországban Christopher von Deylen elektrozenész egyszemélyes, Schiller nevű formációjának Sonne című albuma debütált az eladási rangsor első helyén. Nálunk második hete Ákos CD-je, a 2084 a legkelendőbb hanghordozó. A negyvenes mezőnyben négy új belépő szerepel: a Heaven Street Seven nagylemeze, a Felkeltem a reggelt a kilencedik, a Hooligans 15. Jubileumi nagykoncert című koncertalbuma stílusosan a 15., Nótár Mary korongja, az Érezd a ritmust a 26., a Republic CD-je, a Bólints Tibi! a 27. pozícióba érkezett meg.

Puha József

2012. 10. 23. 7:41

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2012/42 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2012/42