Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

James Blunt: „Megrekedtem”

James Blunt - James Blunt: „Megrekedtem”

„Jelenleg nem tervezem, hogy több dalt írnék” – nyilatkozta a 38 éves énekes- dalszerző, aki leginkább a You're Beautiful című számról ismert. A dal többek között két Brit Zenei- és két Ivor Novello Díjat nyert el, valamint öt Grammy-jelölést is kapott.

„Valójában egy kicsit pihenni szeretnék és több időt fordítani magamra.” – mondta James a Daily Mail riporterének a napokban. Blunt legutolsó albuma a Some Kind of Trouble 2010-ben jelent meg, melyet egy sikeres turné követett. Blunt nem csak Európában hódított, de jelentős számú rajongót szerzett Amerikában is, miután lemeze szép számban fogyott arra felé is.

James Blunt - James Blunt: „Megrekedtem”

„Valójában élvezem a mindennapokat, távol a zenei ipar mókuskerekétől.  Jelenleg nincsenek terveim és inspirációim ahhoz, hogy dalt írjak. Mióta befejeztem a turnét, pihenek. Nagyon sok időt töltök Ibizán, ahol rengeteget lógtam srác koromban is.” – tette hozzá az énekes.

Blunt 2003 szeptemberében Los Angeles-ben, Tom Rothrock producer irányításával készítette el debütáló albumának, a Back to Bedlam felvételeit. A korong harmadik dala, a You’re Beautiful hozta meg a sikert az énekesnek. Az albumból 11 millió kelt el világszerte, és 16 országban volt listavezető.

Az  USA-ban a You're Beautiful 2005 nyarán debütált, rögtön három toplista Top 10-ébe került, 2006. március 1-jén a Billboard Hot 100 élére tört. Sir Elton John 1997-es Candle in the Windje után ez az első brit dal, amely az USA-kislemezlista első helyéig kúszott. Az albumból az USA-ban 2,6 millió példány lelt gazdára, így kétszeres platina lemez lett.

Blunt második albuma, a már változatosabb és gazdagabb hangszerelésű All The Lost Souls 2007-ben jelent meg, míg a harmadik Some Kind Of Trouble címmel 2010-ben került a hanglemezboltokba.

2012. 10. 24. 15:45

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

James Blunt: „Megrekedtem” cikk képei
James Blunt - James Blunt: „Megrekedtem” James Blunt - James Blunt: „Megrekedtem”