Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Hamarosan újra indul a Dal

Compact Disco - Hamarosan újra indul a Dal

A Tavaly sikeresen mutatkozott be az M1 műsorán a Dal című műsor, ahol a zsűri az Eurovíziós Dalfesztivál magyar indulóját választotta ki. Az MTVA és a Magyar Televízió Nonprofit Zrt. (MTV) jövőre is egy nemzeti dalversenyen választja majd ki azt a dalt, amely Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon képviseli - közölte a közmédia szerdán.

A februári magyar döntőben a Compact Disco vívta ki a lehetőséget, hogy Magyarországot képviselje a bakui döntőben, ahol végül a 24. helyen végzett Sound of Our Hearts című dalával.

"A dalválasztó legfontosabb célja, hogy új, igényes és minőségi magyar dalok szülessenek. A Dal című többfordulós élő show-műsor idei sikere megmutatta, hogy kevésbé ismert együttesek, előadók és szerzők is országosan ismertté válhatnak, és esélyt kaphatnak a nemzetközi megmérettetésre."
 A jelentkezők pályaműveikkel december 20-ig nevezhetnek az MTV és az MTVA pályázati felhívására. A határidőig beérkezett, a feltételeknek megfelelő versenydalok közül az előzsűri választja ki azokat, amelyek az élőben sugárzott nemzeti elődöntőkön versenyezhetnek. Az elődöntők legjobbjait a szakmai zsűri és a közönség választja ki, ezek kerülhetnek a döntőbe, ahol eldől, melyik dal képviseli Magyarországot 2013-ban Malmőben.

Compact Disco - Hamarosan újra indul a Dal

Az Eurovíziós Dalfesztivált először 1956-ban rendezték meg, a legjobb magyar helyezést eddig Bayer Friderika érte el, aki Jeney Szilveszter szerzeményével, a Kinek mondjam el vétkeimet? című dallal 1994-ben negyedik lett Dublinban.

2012. 10. 27. 10:56

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Hamarosan újra indul a Dal cikk képei
Compact Disco - Hamarosan újra indul a DalCompact Disco - Hamarosan újra indul a Dal