Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Lovasi András nélkül nem megy

Velőrózsák - Lovasi András nélkül nem megy

A biztató kezdést nem követte sikeres folytatás, ezért feloszlott a Velőrózsák. A zenekar Lovasi András egykori jobbkezének, Kispál András gitárosnak az együttese volt.

2010 nyarán alapította a Kispál és a Borz pályafutása egyik dobosával, Tóth „Csülök” Zoltánnal és Percsy Zoltán basszusgitárossal. Az utóbbival középiskolai osztálytársak voltak, és a Keselyűk Esztrádzenekar, majd a Vadkans nevű együttesben zenéltek. Aztán elváltak útjaik. Percsy Szabó család néven hozott létre zenekart, Kispál pedig Lovasiékkal folytatta karrierjét. A zenészek a Velőrózsák névre gyorsan ráleltek, az megegyezik a Kispál és a Borz 2000-es stúdiólemezének címével. Az énekesüket viszont hónapokig keresték. 2011 márciusában találtak rá Pavlicsek László személyében. Őt az Éden duóból ismerhetjük, amely egy album erejéig működött. Csülköt tavaly szeptemberben Bajkai Ferenc váltotta. Idén Percsy helyére Sasvári Géza érkezett – őt egy korábbi Kispál és Borz-turnéfelállásból ugyancsak ismerhettük már.

Velőrózsák - Lovasi András nélkül nem megy

A kvartett zenéje az énekes orgánuma révén különbözött leginkább a Kispál és a Borzétól. A komponálásból Kispál és Pavlicsek mellett Püspöki Péter is kivette a részét – őt énekesként is kipróbálták, de annak nem vált be. A tavaly novemberben kiadott Hamburgerkovács című CD tizenhárom könnyed, változatos szerzeményt vonultat fel. A fülbemászó, szövegileg bombaerős Feleségdalt sokat hallhattuk a Petőfi rádióban. Szinte csak ott, az együttesben más rádióállomások nem nagyon láttak fantáziát.

„A Velőrózsák zenekar megszűnt. Köszönjük mindenkinek a hozzánk való jóságát. Sok szerencsét mindenkinek!” – olvasható az együttes Facebook-oldalán. Sajnáljuk.

Puha József

2012. 10. 29. 18:35

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Lovasi András nélkül nem megy cikk képei
Velőrózsák - Lovasi András nélkül nem megyVelőrózsák - Lovasi András nélkül nem megy