Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2012/43

Listamustra - Listamustra 2012/43

Az amerikai albumeladási listán három hét után trónfosztott lett a londoni Mumford & Sons folk-rock zenekar második, Babel című stúdiólemeze, és az ezüstérmes pozícióba hátrált. A csúcsra Jason Aldean 1977-es születésű georgiai countryzenész ötödik, Night Train című stúdióalbuma iratkozott fel, amelyből október 16. és október 21. között 409 303 példány fogyott az USA-ban.

Ez 2012 második legjobb kezdése, a megjelenés hetében csak a Mumford & Sons adott el többet a Babel című stúdiólemezéből, 600 ezret. A jövő héten az év legjobb debütálása várható, Taylor Swift újdonságából, a Red című negyedik stúdióalbumából az első héten az előzetes adatok szerint több mint egymillió példányt értékesítettek. A Red a brit eladási lista élét már el is foglalta, a szigetországban 61 779 példányt vásároltak belőle. A 23. életévében járó pennsylvaniai country-pop énekesnő korábban a 2008 novemberében kiadott Fearless című második stúdiólemezével szerepelt a legmagasabban a brit rangsorban, az ötödik helyen.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Maroon 5: One More Night

Egyesült Királyság – Labrinth featuring Emeli Sandé: Beneath Your Beautiful

Németország – PSY: Gangnam Style

Magyarország – Ákos: Előkelő idegen

 

Emeli Sandé dupla sikere

Nincs változás az amerikai Billboard magazin Hot 100 listájának csúcsán – hatodik hete a Los Angeles-i Maroon 5 slágere, a One More Night uralja a mezőnyt. Három helyet előrelépve az ötödik pozícióban található Ke$ha Los Angeles-i énekesnő az USA-ban december 4-én forgalomba kerülő Warrior című második stúdióalbumának beharangozója, a Die Young című felvétel. A brit lista élét már megjárt két szerzemény a héten tört be az amerikai TOP 10-be, mindkettő három pozíciót javított. Rihanna slágere, a Diamonds a nyolcadik, Ne-Yo zeneszáma, a Let Me Love You (Until You Learn to Love Yourself) a kilencedik helyre jött fel. Az Egyesült Királyság tízes mezőnyében Emeli Sandé két újdonsággal szerepel, mindkettőben közreműködőként hallható. A 85. helyről a csúcsra ugrott Labrinth londoni énekes dala, a skót énekesnővel készült Beneath Your Beautiful. A hertfordshire-i Naughty Boy tizedik helyen nyitó Wonder című felvételében is Emeli énekel. A brit élmezőnyben még egy új belépőre lelünk. A hatodik helyre érkezett meg a JLS zeneszáma, a Hottest Girl in the World. A brit The X Factor ötödik, 2008-as sorozatában Alexandra Burke mögött a második helyen végző londoni kvartett idén novemberben is – akárcsak az elmúlt három év novemberében – új stúdiólemezzel rukkol elő. Az Evolution című negyedik albuma jövő hétfőn jelenik meg. A fiúk már márciusban adtak róla ízelítőt, a Proud című szerzemény a brit lista hatodik helyéig jutott. Németországban Adele a múlt héten a rangsor élére feliratkozó dala, a Skyfall a hetedik helyre csúszott. A csúcsra a dél-koreai PSY slágere, a Gangnam Style tért vissza, egy hét megszakítással második hete vezet. Idehaza a Single listát 28. hete Ákos kiadványa, az Előkelő idegen uralja. A hazai rádióállomások harmadik hete a Florence + the Machine felvételét, a Spectrum (Say My Name) címűt sugározzák a legtöbbet.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Jason Aldean: Night Train

Egyesült Királyság – Taylor Swift: Red

Németország – Bushido: AMYF

Magyarország – Ákos: 2084

 

Countryzenészek hete

Az amerikai albumeladási lista tízes mezőnyében Jason Aldean az élen startoló nagylemeze mellett további két countryénekes újdonsága kezdett. A negyedik helyen a tavalyi, tizedik American Idol győztese, a mindössze tizenkilenc éves, észak-karolinai Scotty McCreery karácsonyi nagylemeze, a Christmas with Scotty McCreery, az ötödiken az 1975-ös születésű, alabamai Jamey Johnson albuma, a Living for a Song: A Tribute to Hank Cochran debütált. Az amerikai TOP 10-ben további két új belépő található. A bronzérmes pozícióban a Mississippi államban született, Kaliforniában élő Brandy r&b énekesnő hatodik stúdiólemeze, a Two Eleven, a tizedikben a Dethklok virtuális együttes Dethalbum III – Metalocalypse című albuma nyitott. Az Egyesült Királyság élmezőnyében a csúcsra megérkező Taylor Swift-nagylemez mellett három újdonság szerepel még. A negyedik helyre a Lawson angol pop-rock zenekar első albuma, a Chapman Square, a hatodikra az N-Dubz trióban megismert rapper, Dappy első szólólemeze, a Bad Intentions, a hetedikre az 1961-es születésű Daniel O’Donnell ír énekes válogatáskorongja, a Songs from the Movies and More iratkozott fel. Németországban az élen Bushido bonni születésű rapper albuma, az AMYF startol, megelőzve a 2010-es Eurovíziós Dalfesztiválon diadalmaskodó, ugyancsak német Lena ezüstérmes pozícióban kezdő Stardust című harmadik stúdiólemezét. Nálunk harmadik hete Ákos CD-je, a 2084 a legkelendőbb hanghordozó. A negyvenes mezőnyben négy új belépőre lelünk: a második helyen a Romantikus Erőszak albuma, a Mindörökké Magyarország, a hetediken Kökény Attila második stúdiólemeze, a Mese az álomról, a 12. helyen a Kiss korongja, a Monster, a 35. pozícióban Barbra Streisand gyűjteménye, a Release Me debütált.

Puha József

2012. 10. 30. 21:25

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2012/43 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2012/43