Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Az Alt-J nagylemeze győzött

Mercury Music Prize - Az Alt-J nagylemeze győzött

Tegnap este Londonban 21. alkalommal adták át a Mercury Prize-t – az elmúlt egy év legjobb brit (angol, északír, skót, walesi) és ír albumát készítő zenészt, zenekart jutalmazzák a rangos elismeréssel. A díjat 1992-ben alapította a Brit Hanglemezipari Szövetség (BPI) az irodalmi Man Booker Prize és a képzőművészeti Turner Prize zenei megfelelőjeként.

A hatalmas szakmai presztízst jelentő győzelem mellé húszezer font is jár. A jelöltlistáról és a győztesről zenei szakemberekből álló zsűri dönt. A díj odaítélése piaci sikertől független. A díjazottak között szerepel az Arctic Monkeys, a Franz Ferdinand, a Portishead, a Primal Scream vagy a Pulp, az elmúlt két évtized legfontosabb brit együttesei, az Oasis, a Blur és a Coldplay azonban lemaradtak róla.

Mercury Music Prize - Az Alt-J nagylemeze győzött

Az idei díjazott a 2007-ben alakult Alt-J leedsi indie-pop zenekar idén májusban megjelent An Awesome Wave című első stúdióalbuma. A nagylemezről nemsokára írunk.

Puha József

2012. 11. 02. 10:05

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Az Alt-J nagylemeze győzött cikk képei
Mercury Music Prize - Az Alt-J nagylemeze győzöttMercury Music Prize - Az Alt-J nagylemeze győzöttMercury Music Prize - Az Alt-J nagylemeze győzött