Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Taylor Swift a legnagyobbak között

Taylor Swift - Taylor Swift a legnagyobbak között

Egyértelmű volt, hogy Taylor Swift negyedik stúdiólemeze, a Red az amerikai albumeladási lista csúcsára iratkozik fel. A 23. életévében járó pennsylvaniai country-pop énekesnő a megjelenés hetében 1,208 millió példányt értékesített belőle az USA-ban, ami 2012 legjobb debütálása. Legutóbb Eminem adott el többet az első héten a 2002-ben kiadott The Eminem Show című nagylemezéből, 1,322 millió példányt.

A Red 1991 óta (amióta a Nielsen SoundScan állítja össze a listát) a 18. album, amelynek amerikai példányszáma a megjelenés hetében elérte az egymilliót. Az *NSync a rekorder, a fiúcsapat 2000-es No Strings Attached című nagylemezéből 2,416 millió példány fogyott az első napokban.

Az énekesnők között Taylor Swift csak Britney Spears csúcsával szemben maradt alul, akinek a 2000-es Oops!…I Did It Again című albumából 1,319 millió példányt vásároltak az első héten.

Taylor Swift - Taylor Swift a legnagyobbak között

Taylor átírta az amerikai iTunes és a Target rekordját. Az előbbi internetes zeneáruház 465 ezret, az utóbbi 396 ezret értékesített a nagylemezéből, ami a legjobb első heti eredményük. Az iTunesos siker meglepő, mivel az albumot a kiadás hetében 14,99 amerikai dollárért (11,60 euróért) árulta, a Target viszont mindössze 9,99 dollárt (7,70 euróért) kért érte. Az utóbbi 14,99 dollárért Deluxe-változatban kínálta.

A Red néhány olyan helyen is beszerezhető az USA-ban, amely korábban nem vagy csak ritkán árusított zenét, hanghordozót. (Új Szó)

Puha József

2012. 11. 06. 5:35

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Taylor Swift a legnagyobbak között cikk képei
Taylor Swift - Taylor Swift a legnagyobbak közöttTaylor Swift - Taylor Swift a legnagyobbak között