Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Safri Duo: több élő hangszer

Safri Duo - Safri Duo: több élő hangszer

Pénteken Magyarországon zárta promóciós turnéját a dán Safri Duo. Uffe Savery és Morten Friis előtt egy utolsó televíziós felvétel és egy sor interjú állt még. A szóvivő szerepét maradék energiájával Morten vállalta magára.
Mindketten klasszikus zenét tanultatok, minek hatására fordultatok a techno felé?
- Koppenhágában a professzorunk hatvanéves kora ellenére mindenre nyitott volt, jazz és rockegyütteseket hívott el a mesterkurzusokra, ami egy konzervatóriumban azért elég szokatlan jelenség. Soha nem voltunk azok a tipikus klasszikus zenészek, akik fehér ingben fellépnek, aztán sietnek lefeküdni, mert reggel megint gyakorolni kell. Minden este partiztunk és közben megláttuk a technoban rejlő lehetőségeket. Kipróbáltuk, hogy a mi klasszikus zenei múltunkkal mit tudunk kihozni belőle.
Most is játszotok még klasszikusokat?
- Persze. Volt, hogy elmentünk Angliába egy koncertre játszani, majd utána éjszaka londoni house-klubokban léptünk fel. A konziban húszan tanultunk ütős hangszereken, de egy együttesben legfeljebb két dobosra van szükség, ezért mindig valami különlegességen agyaltunk.
Van már neve ennek a stílusnak?
- Tribal-percussion pop-nak hívják, a lemezlovasok és a klublátogató közönség imádja. A Bongo Song (Played A-live) címet is a közönség adta az egyik dalunknak, mert mindig azzal jöttek oda, hogy 'játszátok, tudod azt a Bongo-dalt!'
Milyen lesz a második albumotok?
- Az Episode II után már azt gondalhatnád, hogy nem tudunk újat mutatni a dobokkal, de azért van pár ötletünk. Sok vendégművésszel fogunk együtt dolgozni, rock, pop és folkénekesekkel egyaránt. Halottá válik a zene, ha csak géphangok szólalnak meg benne.

2001. 11. 20.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

2002. 06. 30. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2006. 02. 09. 14:58
Nekem nagyon tetszik!!!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Safri Duo: több élő hangszer cikk képei
Safri Duo - Safri Duo: több élő hangszer