Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Vaya Con Dios búcsú a Budapest Sportarénában

Vaya Con dios - Vaya Con Dios búcsú a Budapest Sportarénában

Búcsúzik rajongóitól a Vaya Con Dios. Egy közel 30 éves karrier lezárásaként utolsó koncertturnéjuk alkalmával jövőre Budapestre is ellátogatnak. Az április 6-i fellépésük lesz az utolsó alkalom, hogy utoljára, élőben láthassuk őket.

A Dani Klein énekesnővel a nyolcvanas években népszerűvé vált zenekar Nah Neh Nah című száma talán még azoknak is ismert, akik amúgy nem kísérték figyelemmel zenei munkásságukat. A belga formáció úgy vegyíti a latin, a jazz és a cigány zene elemeit,  hogy teljesen egyedi, csak rájuk jellemző hangzásvilágot hoznak  létre.

 

 A Puerto Rico, a What's A Woman vagy a Just A Friend of Mine című számaikra több millióan táncoltak. A csapat fennállásuk alatt több mint tízmillió lemezt adott el, így ők minden idők legsikeresebb belga együttese. A Vaya Con Dios legutóbbi lemeze francia nyelven, Comme On Est Venu címmel jelent meg 2009-ben. A hangszerelése is különleges, az énekesnő vonósokból álló kísérettel adja elő a dalokat és olyan fenomenális zenészek működnek közre az albumon, mint a harmonika virtuóz Toots Thielsman, és Philip Cathrine jazz gitáros.

2012. 11. 13. 13:47

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Vaya Con Dios búcsú a Budapest Sportarénában cikk képei
Vaya Con dios - Vaya Con Dios búcsú a Budapest Sportarénában