Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2012/45

Listamustra - Listamustra 2012/45

Taylor Swift negyedik stúdiólemeze, a Red két hét alatt 2012 második legkelendőbb hanghordozójává lépett elő az Amerikai Egyesült Államokban. A megjelenés hetében 1,208 millió példányt, a második héten 344 ezret értékesítettek belőle. Természetesen megőrizte vezető helyét az amerikai albumeladási listán.

A pennsylvaniai énekesnőnek az összesített első hely megszerzésére nincs sok esélye. Azt az angol Adele uralja, akinek Észak-Amerikában tavaly február 22-én kiadott 21 című második stúdiólemezéből idén eddig 4,132 millió példány fogyott az USA-ban. Az album 89. hete tanyázik a rangsorban, a héten a 18. pozícióban található, ami eddigi legrosszabb helyezése. Taylor Swift korongja az Egyesült Királyságban két hete az első helyen nyitott, a héten az ötödikről a 12. helyre csúszott. Németországban az ötödik pozícióban startol, a magyar negyvenes mezőnyben – egyelőre – nem jegyzik.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Maroon 5: One More Night

Egyesült Királyság – Robbie Williams: Candy

Németország – Rihanna: Diamonds

Magyarország – Ákos: Előkelő idegen

 

Idei rekordközelben a Maroon 5

Az amerikai Billboard magazin Hot 100 listáját nyolcadik hete a Maroon 5 slágere, a One More Night vezeti. Ha a Los Angeles-i együttes a jövő héten sem talál legyőzőre, beállítja Carly Rae Jepsen idei rekordját – a kanadai énekesnő a Call Me Maybe című szerzeménnyel június 23-tól augusztus 24-ig szerepelt kilenc hétig a csúcson. A rangsor ezüstérmes pozíciójában hetedik hete a dél-koreai énekes-rapper, PSY zeneszáma, a Gangnam Style, a bronzérmesben harmadik hete a New York-i fun. trió felvétele, a Some Nights tanyázik. A brit lista élén sincs változás, második hete Robbie Williams uralja a mezőnyt a Candy című dallal. A sztár kilencedik stúdiólemeze, a Take the Crown – a várakozásnak megfelelően – a brit albumeladási rangsor első helyére iratkozott fel. Robbie 2001 decemberében már vezette egyidejűleg a két listát, a Nicole Kidmannel előadott Somethin’ Stupid című slágerrel és a Swing When You’re Winning című nagylemezzel. A brit TOP 10-ben két új belépő található. A négy angol és egy ír énekes alkotta The Wanted a tervek szerint márciusban rukkol elő a Third Strike című harmadik stúdióalbumával. Ennek első előhírnöke, a Chasing the Sun című szerzemény májusban a második helyig jutott, a második zeneszám, az I Found You a héten a bronzérmes pozícióba érkezett meg. A kilencedik helyen a tavalyi, nyolcadik brit The X Factor negyedik helyén végzett manchesteri Misha B felvétele, a Do You Think of Me kezdett. A 47. helyről a tizedikre lépett Rita Ora pristinai születésű énekesnő Shine Ya Light című újdonsága. Németországban második hete Rihanna dala, a Diamonds vezet. A magyar Single listán jubilál Ákos, harmincadik hete tanyázik a csúcson az Előkelő idegen című CD-jével. A hazai rádióállomások Nabiha dán énekesnő Never Played the Bass című slágerét sugározzák a legtöbbet, amely októberben egy hétig már vezette a rádiós rangsort.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Taylor Swift: Red

Egyesült Királyság – Robbie Williams: Take the Crown

Németország – Die Fantastischen Vier: MTV Unplugged II.

Magyarország – Ákos: 2084

 

A karácsony előszele

Az amerikai albumeladási lista tízes mezőnyében öt új belépőre lelünk. A pennsylvaniai Taylor Swift nagylemeze mögött az ezüstérmes pozícióban az ugyancsak pennsylvaniai Meek Mill rapper Dreams and Nightmares című első stúdióalbuma debütált. A harmadik helyen az angol Rod Stewart karácsonyi korongja, a Merry Christmas, Baby, a hatodikon Toby Keith oklahomai countryzenész 16. stúdiólemeze, a Hope on the Rocks, a nyolcadikon a kanadai Neil Young 35. stúdióalbuma, a Crazy Horse zenekarával készült Psychedelic Pill, a kilencediken a Trans-Siberian Orchestra, progresszív rockot játszó együttes EP-je, a Dreams of Fireflies (On a Christmas Night) nyitott. A brit élmezőnyben Robbie Williams nagylemeze mellett további négy újdonság szerepel. Az ezüstérmes pozícióban André Rieu holland hegedűművész és a Johann Strauss Orchestra albuma, a Magic of the Movies, a bronzérmesben az ötödik, 2008-as brit The X Factorban Alexandra Burke mögött a második helyen végzett JLS fiúkvartett negyedik stúdiólemeze, az Evolution startol. Az ötödik helyre a brit katonafeleségek alkotta Military Wives második albuma, a Stronger Together, a tizedikre Andrea Bocelli olasz tenor válogatáslemeze, az Opera iratkozott fel. A német lista élére a hazai Die Fantastischen Vier hiphopcsapat albuma, az MTV Unplugged II. érkezett meg. Nálunk ötödik hete Ákos nagylemeze, a 2084 a legkelendőbb hanghordozó. A negyvenes mezőnyben négy új belépő található: Dolhai Attila albuma, a Ragyogás a második, az F.O. System válogatáslemeze, a Deluxe Remaster Box a harmadik, a ZBB (Zöld a Bíbor Band) korongja, a Holnaptól… az ötödik, a Ghymes CD-je, a 30 Fényév a 16. pozícióban kezdett.

Puha József

2012. 11. 13. 23:57

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2012/45 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2012/45