Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Bécsben vár a The Cranberries!

Cranberries - Bécsben vár a The Cranberries!

Hosszú szünet és Dolores szólóakciói után a The Cranberries idén újra együtt turnézik. Aki az adventi vásárlátogatást még kellemesebbé szeretné tenni, érdemes ellátogatnia november 29-én Bécsben a Gasometerbe, ahol az Áfonyák legújabb dalaikat mutatják be.

 

Az ír rockzenekar 2004-ben oszlott fel, a frontember, Dolores O’Riordan pedig szólókarrierbe kezdett, s úgy tűnt, legfeljebb csak pár búcsúkoncert erejéig állnak majd össze. 

2010-ben NoelHogan, Mike Hogan, Fergal Lawler és Dolores O'Riordan végigturnézta a fél világot, s ekkor döntöttek úgy, hogy újra stúdióba vonulnak.

Idén februárban Roses címmel ki is adták a legújabb, sorban a hatodik stúdióalbumukat, amely sok újdonságot nem tartogat a rajongók számára, ugyanakkor már nem azt a bandát juttatja eszünkbe, amelyik igen provokatív, politikai töltetű Zombie című dalával vált világhírűvé.

A lemez minden egyes dalára a visszafogott hangzás, a lágy, kellemes harmóniák váltakozása jellemző, ami talán annak is köszönhető, hogy az évek során családot alapító Dolores is lehiggadt, s már megelégszik az egyszerűséggel. Az igen megindító címadó dalt, a Roses-t az énekesnő édesapjához írta, aki két éve hunyt el. „Mikor a stúdióban Noel megmutatta a szerzeményét, húsz perc alatt írtam rá egy szívből jövő szöveget. Először nagyon nehezen tudtam elénekelni, mert remegtem és könnyeztem, mégis egy csodálatos érzés fogott el. Amikor nehéz dolgokon mész keresztül, akkor is rá kell jönnöd, hogy az élet egy nagy kert tele rózsákkal. A szép élményekre gondolok a legfájóbb pillanatokban is” – nyilatkozta az album megjelenésekor O’Riordan.

A koncerten felcsendül azért egy-két régi sláger is, de az együttes nyilatkozata szerint az újabb szerzeményekre szeretnék fektetni a hangsúlyt. „Állandóan ugyanazokat a régi dalokat játszani olyan, mintha minden nap ugyanazt a ruhát és pár cipőt viselnéd, főleg, ha a szekrényben várnak rád újonnan beszerzett darabok is. Természetesen nem hagyjuk ki a rajongók kedvenceit a repertoárból, de kicsit más színezetet adunk azoknak a számoknak is” – árulta el a The Cranberries énekesnője.

A Seatwave és Worldticketshop oldalán még lehet jegyeket kapni. Ha pedig valaki nem jut el Bécsbe, másnap Prágában, vagy december 4-én Belgrádban elcsípheti az Áfonyákat.

Zsó

2012. 11. 20. 14:52

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Bécsben vár a The Cranberries! cikk képei
Cranberries - Bécsben vár a The Cranberries!