Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2012/46

Listamustra - Listamustra 2012/46

A múlt héten Robbie Williams uralta a dalok és nagylemezek brit eladási listáját. A sztár két hétig vezető Candy című slágere a hatodik, a Take the Crown című kilencedik stúdióalbuma az ötödik helyre hátrált. Mindkét rangsorban a One Direction aratott rajt-cél győzelmet.

A brit The X Factor hetedik, 2010-es sorozatában Matt Cardle és Rebecca Ferguson mögött a harmadik helyen végzett, négy angol és egy ír énekes alkotta fiúcsapatnak a Little Things a második brit listavezető felvétele. Az első, a What Makes You Beautiful tavaly szeptemberben uralta egy hétig a mezőnyt. A fiúk második, Take Me Home című stúdiólemezéből az Egyesült Királyságban két nap alatt 94 ezret, a kiadás hetében 155 316 példányt értékesítettek. Ez 2012 második legjobb debütálása. A londoni Mumford & Sons zenekar adott el többet egy hét alatt a Babel című második stúdióalbumából, 158 923 példányt. A Take Me Home a jövő héten az Amerikai Egyesült Államokban is az első helyre érkezik meg, ott az előzetes adatok szerint több mint félmillió kelt el belőle.

Listavezető dalok
Amerikai Egyesült Államok – Maroon 5: One More Night
Egyesült Királyság – One Direction: Little Things
Németország – Rihanna: Diamonds
Magyarország – Ákos: Előkelő idegen

Nem ír zenetörténelmet a dél-koreai sztár

PSY már biztosan nem lesz listavezető az amerikai Billboard magazin Hot 100 rangsorában. A dél-koreai énekes-rapper a Gangnam Style című zeneszámmal hét hétig tanyázott az ezüstérmes pozícióban, onnan a héten az ötödik helyre csúszott. A csúcsot kilencedik hete a Maroon 5 uralja a One More Night című szerzeménnyel. A Los Angeles-i együttes ezzel beállította Carly Rae Jepsen idei rekordját – a kanadai énekesnő a Call Me Maybe című slágerrel vezetett kilenc hétig. Egy héttel rövidebb ideig, nyolc hétig szerepelt az élen Gotye és Kimbra a Somebody That I Used to Know című felvétellel. Két pozíciót előlépve a második helyre jött fel Rihanna újabb listavezető-esélyes dala, a Diamonds, amellyel a barbadosi énekesnő a hétfőn forgalomba került Unapologetic című hetedik stúdiólemezét vezette fel. Három helyezést javított a bronzérmes pozícióban lévő Ke$ha Los Angeles-i énekesnő az USA-ban december 4-én megjelenő Warrior című második stúdióalbumának Die Young című zeneszámával. Az Egyesült Királyság élmezőnyében a One Direction újdonsága mellett további három új belépő található. A második helyen Bruno Mars hawaii énekes a szigetországban december 10-én napvilágot látó Unorthodox Jukebox című második stúdiólemezének Locked Out of Heaven című előhírnöke, a harmadikon a tavalyi, nyolcadik brit The X Factorban diadalmaskodó Little Mix hétfőn kiadott DNA című első stúdióalbumának címadó szerzeménye nyitott. A lánykvartett előző két slágere, a Cannonball (az ír Damien Rice 2002-es felvételének átdolgozása) és a Wings egy-egy hétig listavezető volt – az előbbi tavaly decemberben, az utóbbi idén szeptemberben. A tizedik helyre a szebb napokat is megélt McFly újdonsága, a Love Is Easy iratkozott fel. Az angol fiúkvartett hét maxi CD-vel járta meg a brit lista csúcsát, ebből három dupla A oldalas, tehát két fő dalt tartalmaz. Harmincegy helyezést ugorva az ötödik helyre lépett Gabrielle Aplin angol énekesnő a Frankie Goes to Hollywood 1984-es The Power of Love című zeneszámának átdolgozásával. Hét pozíciót javított a nyolcadikon szereplő The Lumineers amerikai folk-rock zenekar Ho Hey című szerzeménye. Németországban harmadik hete Rihanna slágere, a Diamonds uralja a mezőnyt. Nálunk a Single listát 31. hete Ákos kiadványa, az Előkelő idegen vezeti, a rádióállomások pedig összességében harmadik hete Nabiha dán énekesnő Never Played the Bass című felvételét sugározzák a legtöbbet.

Listavezető nagylemezek
Amerikai Egyesült Államok – Taylor Swift: Red
Egyesült Királyság – One Direction: Take Me Home
Németország – Robbie Williams: Take the Crown
Magyarország – Tankcsapda: Rockmafia Debrecen

Tíz újdonság a hazai TOP 40-ben

Taylor Swift negyedik stúdióalbuma, a Red harmadik hete tanyázik az amerikai albumeladási lista élén, eddig 1,75 millió fogyott belőle. A tízes mezőnyben négy új belépőre lelünk. A második helyen a korunk slágereit csokorba kötő Now That’s What I Call Music! 44. része rajtol. Csak a gyűjtemény első része kezdett az élmezőnyön kívül, de aztán az is bejutott a legnépszerűbbek közé. A negyedik helyen az arkansasi születésű, Las Vegasban élő Ne-Yo ötödik stúdiólemeze, a R.E.D., az ötödiken a bostoni Aerosmith rockegyüttes 15. stúdióalbuma, a Music from Another Dimension!, a tizediken a keresztény rockzenét játszó Third Day georgiai zenekar 11. stúdiólemeze, a Miracle debütált. A brit TOP 10-ben öt újdonság található. A One Direction egy veterán angol zenész és egy veterán angol rockegyüttes felett diadalmaskodott: az ezüstérmes pozícióba Rod Stewart karácsonyi, Merry Christmas, Baby című korongja, a bronzérmesbe a The Rolling Stones két új dallal kiegészített GRRR! című válogatásalbuma érkezett meg. A hatodik helyen Alfie Boe angol tenor Storyteller című nagylemeze, a tizediken a kaliforniai Green Day punk-rock zenekar trilógiájának második része, a ¡Dos! nyitott. (Az ¡Uno! szeptemberben jelent meg, a ¡Tré! pedig a korábbi tervekkel ellentétben január helyett már decemberben forgalomba kerül.) A német tízes mezőnyben szintén öt új belépő szerepel. A csúcsra Robbie Williams albuma, a Take the Crown, a második helyre Nena német énekesnő nagylemeze, a Du bist gut, a harmadikra Fler berlini rapper korongja, a Hinter blauen Augen, a hetedikre az Aerosmith CD-je, a tizedikre a hamburgi Scooter 16. stúdióalbuma, a Music for a Big Night Out iratkozott fel. Nálunk az eladási rangsor élét a várakozásnak megfelelően a Tankcsapda nagylemeze, a Rockmafia Debrecen foglalta el, amelyből másfél nap alatt ötezer példányt vásároltak. A TOP 40-ben további kilenc új kiadványra lelünk. A negyedik helyen a Bloody Roots albuma, Az ígéretek földjén, az ötödiken Copy Con nagylemeze, a ConRAGGAzin 4., a nyolcadikon az Edda Művek korongja, az Inog a világ, a 11. helyen a Queen DVD-je, a Hungarian Rhapsody – Live in Budapest, a 12. helyen Celine Dion francia nyelvű albuma, a Sans attendre, a 13. helyen az Aerosmith nagylemeze, a huszadikon a második magyar X-Faktor harmadik helyén végzett Baricz Gergő korongja, a Némán állni / Solemn Silence, a 25. helyen Zséda CD-je, az Ötödik érzék, a harmincadikon Janicsák Veca DVD-je, a Veca Világa Szuperkoncert startol.

Puha József

2012. 11. 21. 9:30

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2012/46 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2012/46