Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Ezt már látni is kell! – Új Rolling Stones videó

Rolling Stones - Ezt már látni is kell! – Új Rolling Stones videó

Október 11-én debütált a The Rolling Stones legújabb albumáról (GRRR!) a Doom and Gloom című dal, amihez tegnap végre megérkezett a videoklip is. Hét év óta ez az első olyan dal, amit Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts és Ronnie Wood kiadott.

Ömlengés, elfogultság és olvadozás nélkül: a Doom and Gloom az év videoklipje lehetne, Lady Gagát is kenterbe veri!

Talán még a leghűségesebb rajongók sem számítottak egy ilyen energikus és lendületes dalra az öregfiúktól. Tény, hogy a Rolling Stones ritkán jelentkezik újdonsággal, de amit kiadnak, az kifogásolhatatlan és megunhatatlan. Mintha Jaggerék a korral dacolva azt bizonygatnák, hogy amiben verhetetlenek, abból még többet is ki tudnak hozni.

Egyszerű, mégis lenyűgöző, ahogy a – fogjuk rá – kicsit Muddy Waters-ös stílus elegyedik a Watts backbeatjére támaszkodó piszkos gitár riffekkel és Jagger lázadó hangjával. A politikai töltetű, laissez-faire attitűdről szóló dalt a frontember így jellemezte: „a választójoggal nem rendelkező polgárok himnusza”. Rengeteg munka áll a kissé provokatív videóklip mögött is. A dalszöveg minden egyes sorát képileg is igyekeztek megjeleníteni az alkotók, s a hab a tortán, hogy a főszerepet Noomi Rapace játssza, a Stones tagjai a háttérben nyomják a talpalávalót a minden pillanatban más-más helyzetben és szerepben feltűnő színésznőnek. Robbantgatás, zombik lepuffantása, örömlány az útszélen, pia és drogok: minden megvan, ami a világszenny tükrözéséhez kell. Elképesztő, mennyi tartalom és lendület van ebben a négyperces dalban! Mick Jagger csípőmozgása pedig még ma is zseniális. Meg ne kövezzetek, de grrr...!

A GRRR! elsősorban klasszikus Rolling Stones slágerek gyűjteménye, de a nagysikerű Doom And Gloom mellett egy másik új szerzemény is felkerült rá, ami a One More Shot címet kapta. A Gimme Shelter, az (I Can’t Get No) Satisfaction, a Jumpin’ Jack Flash, a Street Fighting Man, a Start Me Up, a Beast of Burden, a Tumbling Dice, valamint a Love Is Strong mellett a két új dal méltó folytatása a Stones pályájának.

Zsó

2012. 11. 21. 12:15

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Ezt már látni is kell! – Új Rolling Stones videó cikk képei
Rolling Stones - Ezt már látni is kell! – Új Rolling Stones videó