Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2012/47

Listamustra - Listamustra 2012/47

Folytatódik a One Direction sikersorozata. Az együttes első nagylemeze, az Up All Night az Amerikai Egyesült Államokban – közel négy hónappal a brit megjelenés után – idén március 13-án került forgalomba. A négy angol és egy ír énekes alkotta fiúcsapat az első brit formáció, amely az első albumával rajt-cél győzelmet aratott az amerikai eladási rangsorban – a korongból 176 ezer példányt vásároltak a kiadás hetében.

A One Direction a második, Take Me Home című stúdiólemezével odahaza, az Egyesült Királyságban a múlt héten 2012 második legjobb debütálását végrehajtva a lista csúcsára iratkozott fel. A Mumford & Sons londoni zenekarral szemben maradt alul, amelynek Babel című albumából 3 607 példánnyal fogyott több az első héten. A Take Me Home az USA-ban is az első helyre érkezett meg 540 ezer példánnyal, ami a tengerentúlon az év harmadik legjobb debütálása. Taylor Swift nagylemezéből, a Red címűből 1,208 millió, a Mumford & Sons albumából 600 ezer példány kelt el a megjelenés hetében. A One Direction korongja Németországban és nálunk is az ezüstérmes pozícióban nyitott.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Rihanna: Diamonds

Egyesült Királyság – Olly Murs featuring Flo Rida: Troublemaker

Németország – Rihanna: Diamonds

Magyarország – Ákos: Előkelő idegen

 

Rihanna 12. amerikai listavezetője

Az amerikai Billboard magazin Hot 100 listáján Rihanna véget vetett a Maroon 5 kilenc hétig tartó trónolásának. A barbadosi énekesnőnek a Diamonds a 12. amerikai listavezető slágere, ezzel beérte Madonnát és a The Supremest, s az örökranglistán már csak hárman vannak előtte: Michael Jackson tizenhárom listavezető felvétellel, Mariah Carey tizennyolccal és a The Beatles hússzal. A The Lumineers amerikai folk-rock együttes Ho Hey című szerzeménye a brit rangsorban a múlt héten a 15. helyről a nyolcadikra lépett (most a tizenegyedik), az amerikai listán a héten jött fel a nyolcadikra a 13. helyről. Az Egyesült Királyságban Olly Murs újdonsága, a Flo Rida floridai rapperrel készült Troublemaker kezdett az élen. A brit The X Factor hatodik, 2009-es sorozatának második helyezettje ezzel harangozta be a tegnap forgalomba került Right Place Right Time című harmadik stúdiólemezét. Az 1984-es születésű essexi fiatalembernek a Troublemaker a negyedik hazai listavezetője – az előzőekkel egy-egy hétig uralta a mezőnyt. 2010 szeptemberében a Please Don’t Let Me Go cíművel, tavaly augusztus végén és szeptember elején a Rizzle Kicks duóval készült Heart Skips a Beat cíművel, decemberben a Dance with Me Tonight cíművel vezetett. Az ezüstérmes pozícióba a Girls Aloud zeneszáma, a Something New iratkozott fel. Az öttagú lánycsapatot tíz éve a Popstars: The Rivals című tehetségkutató tévéműsorban alapították. 2009 nyarától szüneteltette működését, most az évforduló kapcsán összeállt, és tegnap Ten címmel négy új dallal kiegészített válogatásalbummal rukkolt elő. A brit élmezőnyben még egy új belépő szerepel: az ötödik helyre érkezett meg Alicia Keys felvétele, a Girl on Fire, amely a New York-i énekesnő a szigetországban tegnap kiadott, Észak-Amerikában ma megjelent azonos című ötödik stúdiólemezét vezette fel. A Girl on Fire Németországban a 11. helyről a kilencedikre lépett. A német rangsorban negyedik hete Rihanna slágere, a Diamonds az első. Nálunk a Single listát 32. hete Ákos kiadványa, az Előkelő idegen uralja. A rádióállomások Adele zeneszámát, a Skyfallt sugározzák a legtöbbet, amely az azonos című James Bond-film betétdala.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – One Direction: Take Me Home

Egyesült Királyság – Rihanna: Unapologetic

Németország – The Rolling Stones: GRRR!

Magyarország – Tankcsapda: Rockmafia Debrecen

 

Susan Boyle mérsékelt sikerű visszatérése

Az amerikai albumeladási lista tízes mezőnyében a One Direction nagylemeze mellett további hat újdonság található. A bronzérmes pozícióban az Alkonyat – Hajnalhasadás című film második részének zenei albuma debütált. A negyedik helyet a The Weeknd név alatt dolgozó Abel Tesfaye kanadai zenész Trilogy című nagylemeze, az ötödiket a Soundgarden hatodik stúdióalbuma, a King Animal foglalta el – az 1984 és 1997 között működött, tavalyelőtt újjáalakult seattle-i grunge-zenekar ezt megelőzően 1996 májusában jelentkezett stúdiólemezzel Down on the Upside címmel. A hetedik pozícióban a New York-i születésű Christina Aguilera hetedik stúdióalbuma, a Lotus, a kilencedikben a kaliforniai Green Day trilógiájának második része, a ¡Dos!, a tizedikben a New York-i Lana Del Rey EP-je, a Paradise nyitott. A brit TOP 10-ben négy új belépő szerepel. A csúcson – a várakozásnak megfelelően – Rihanna hetedik stúdiólemeze, az Unapologetic startol, 99 357 példányt értékesítettek belőle a kiadás hetében. A bronzérmes pozícióban a tavalyi, nyolcadik brit The X Factorban diadalmaskodó Little Mix négytagú lánycsapat első, DNA című stúdióalbuma kezdett. A negyedik helyre a Led Zeppelin 2007. december 10-én a londoni O2 Arenaban tartott koncertjének lemeze, a Celebration Day, a hetedikre a skót Susan Boyle negyedik stúdióalbuma, a Standing Ovation: The Greatest Songs from the Stage iratkozott fel. (Az USA-ban a 12. helyre érkezett meg.) Az ötödik pozícióba tért vissza a kanadai Michael Bublé nagy sikerű tavalyi karácsonyi nagylemeze, a Christmas, amely összességében a 13. hetét tölti a listán. A német élmezőnyben a One Direction második helyen rajtoló korongja mellett négy újdonságra lelünk még. Az élen a The Rolling Stones két új dallal kiegészített válogatásalbuma, a GRRR!, a negyedik helyen a Green Day nagylemeze, a ¡Dos! a hetediken Moses Pelham német rapper CD-je, a Geteiltes Leid 3, a tizediken a Soundgarden korongja, a King Animal debütált. Nálunk második hete a Tankcsapda albuma, a Rockmafia Debrecen a legkelendőbb hanghordozó. A második helyet elfoglaló One Direction-nagylemez mellett új belépő még a negyvenes mezőnyben a Green Day CD-je, a ¡Dos! a harmadikon, Rúzsa Magdi korongja, a Tizenegy a hetediken, az Intim Torna Illegál albuma, a Kísérlet a 12. helyen, az olasz Eros Ramazzotti 12. stúdiólemeze, a Noi a 15. helyen, a hatodik Megasztár-győztes, Radics Gigi CD-je, a Vadonatúj érzés a 16. helyen, Christina Aguilera korongja, a Lotus a 17. helyen, Robbie Williams albuma, a Take the Crown a 18. helyen, Whitney Houston gyűjteménye, az I Will Always Love You: The Best of Whitney Houston a 28. helyen, az Alkonyat – Hajnalhasadás második részének zenéje a harmincadikon és a Deftones kaliforniai metálegyüttes hetedik stúdiólemeze, a Koi No Yokan a negyvenediken – az utóbbi az USA-ban a 11. helyet szerezte meg.

Puha József

2012. 11. 27. 20:02

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2012/47 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2012/47