Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Rihanna mindenhonnan

Rihanna - Rihanna mindenhonnan

Akárcsak az elmúlt három év novemberében, idén novemberben is kaptunk új stúdiólemezt Rihannától, korunk legsikeresebb énekesnőjétől, aki egy ideje már zenei divatdiktátor is. Az állandó jelenlétre hajt: folyamatosan a slágerlisták élmezőnyében és a bulvárhírek élén szerepel. Nyilván így kell ezt csinálni.

Az albumdömping nem megy a minőség rovására. Miért is menne? Az Unapologetic című nagylemezen népszerű szerzők dolgoztak, Rihanna is közreműködött társszerzőként szinte mindegyik dala születésénél, és – akárcsak az elmúlt években – megalkották a következő év zenei irányzatát az énekesnők között. Az album egyik erős szerzeménye, a két részből álló Love Without Tragedy / Mother Mary című Rihanna kettős énjéről szól. Hősnőnk azzal mentegetőzik Jézusnak és Szűz Máriának, hogy ő jó akart lenni, de a sziget bal oldalán született…

Rihanna - Rihanna mindenhonnan

Az Unapologetic első slágere, a Diamonds második hete trónol az amerikai Billboard magazin Hot 100 listáján. Ez Rihanna 12. listavezető dala az Amerikai Egyesült Államokban – az énekesnő összességében a 46. hetét tölti a rangsor csúcsán. 2006 májusában szerepelt először az élen, az SOS című slágerével három hétig vezetett. 2007-ben a Jay-Z-vel készült Umbrella cíművel hét hétig tanyázott a legmagasabb pozícióban. 2008-ban triplázott: a Take a Bow-val egy, a Disturbiával két, a T.I.-jal rögzített Live Your Life-fal (ebben közreműködőként hallható) hat hétig uralta a mezőnyt. 2010 az eddigi legsikeresebb éve. Tavasszal a Rude Boy című dallal bérelte ki az első helyet, öt hétig szerepelt vele a csúcson. Július végétől Eminemmel vezetett hét hétig a rapper Love the Way You Lie című felvételének közreműködőjeként. A 2010 novemberében kiadott Loud című ötödik stúdiólemezének Drake kanadai rapperrel készített What’s My Name? és az Only Girl (In the World) című slágerei egy-egy hétig tanyáztak az élen. Tavaly tavasszal az S&M című zeneszámának Britney Spearsszel készített változatával uralta a mezőnyt egy hétig. Legutóbb a skót Calvin Harisszel készült We Found Love-val vezetett tíz hétig – tavaly nyolc, idén két hétig.

Rihanna az amerikai listavezető dalainak számát illetően az örökranglistán beérte Madonnát és a The Supremest. Már csak Michael Jackson (tizenhárom listavezető szerzeménnyel), Mariah Carey (tizennyolccal) és a The Beatles (hússzal) található előtte. Bátran kijelenthetjük, hogy veszélyben van a gombafejűek rekordja. Rihannának három-négy év kell hozzá. (Új Szó)

Puha József

2012. 12. 05. 7:19

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Rihanna mindenhonnan cikk képei
Rihanna - Rihanna mindenhonnanRihanna - Rihanna mindenhonnan