Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Magyar profit a giccsfesztiválból?

Compact Disco - Magyar profit a giccsfesztiválból?

Az idei Eurovíziós Dalfesztiválon a Compact Disco ugyan bejutott a döntőbe, de ott csak a csalódást jelentő 24. helyet szerezte meg. Szakmai szemmel nézve minimum az első tízben kellett volna végeznie. A magyar zenészeknek azonban a rendezvény szavazásos rendszere miatt nincs sok esélye a jó szereplésre.

Lotfi Behnam, Pál Gábor, Walkó Csaba és Sándor Attila – elmondásuk szerint – azért nevezett be, mert szeretnének Európa felé nyitni. A napokban került forgalomba első nemzetközi stúdiólemezük. A dalfesztivál a világ egyik legnézettebb koncertműsora, ennek ellenére korántsem a szélesebb körű ismertté válás fóruma. De bízzunk abban, hogy a zenei élet (olykor) igazságos, s amit valahol elvesz, azt máshol visszaadja – a zenekarnak az eurovíziós sikertelenségét az európai szárnypróbálgatása során kompenzálja…

Compact Disco - Magyar profit a giccsfesztiválból?

A Compact Disco nemzetközi CD-je az eddigi két stúdióalbumának szerzeményeiből állt össze, a második nagylemez dalai vannak túlsúlyban rajta. A zenészek megújult hangzással célozzák meg Európát, az újrakeverést Szakos Krisztián végezte. A Magyarországon kívül egyelőre csak Németországban és Lengyelországban kapható CD-n természetesen hallható az eurovíziós dal, a slágerré vált Sound of Our Hearts és a Leave It Up to Me című szerzemény új, jelenleg hódító, MC Columbóval készült változata is. „Az elsődleges cél az, hogy minél több helyen játsszák a rádiók a dalainkat” – mondta Walkó Csaba énekes.

A 2008-ban alakult Compact Discóhoz 2010 őszén csatlakozott a koncerteken már korábban is zenélő Sándor Attila basszusgitáros, aki idén októberben távozott, így a formáció ismét az eredeti felállásban, trióként működik. (Új Szó)

Puha József

2012. 12. 07. 23:10

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

VENDÉG 2015. 02. 10. 9:52
IMÁDOM))

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Magyar profit a giccsfesztiválból? cikk képei
Compact Disco - Magyar profit a giccsfesztiválból?Compact Disco - Magyar profit a giccsfesztiválból?