Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Bobby McFerrin Győrben lép fel

Bobby McFerrin - Bobby McFerrin Győrben lép fel

Bobby McFerrin, az acappella éneklés egyik legkiválóbb képviselője újra ellátogat Magyarországra. Jövő március 16-án a Győri Filharmonikus Zenekar közreműködésével lép színpadra a Városi Egyetemi Csarnokban. Bobby McFerrin koncertjein többnyire hangszeres kíséret nélkül énekel, így igazi kuriózumnak ígérkezik a győri esemény, hiszen egy komplett zenekar szólal meg mögötte.

A hangjával négy oktávot átívelő Bobby McFerrin lemezei eddig húszmillió példányban fogytak el. Legismertebb dala, az 1988-ban megjelent Don't Worry, Be Happy, mely túl azon hogy az acapella dalok közül elsőként vezette az amerikai Billboard-listát, a XX. század egyik legnépszerűbb könnyűzenei felvétele is lett. Olyan zseniális művészekkel dolgozott már együtt, mint Chick Corea, Chico Freeman, Grover Washington Jr.,Herbie Hancock, de a londoni, a New York-i és a bécsi filharmonikusokkal is zenélt már.

Bobby McFerrin - Bobby McFerrin Győrben lép fel

Bobby McFerrin többször járt már hazánkban. Először 2004-ben lépett fel Budapesten, majd 2005-ben és 2007-ben. Legutóbb 2010-ben Debrecenben a Kölcsey Központ és a Syma csarnok közönségét varázsolta el „tudományával.” Akkor a VOCAbuLarieS lemezét népszerűsítette Magyarországon. A pesti koncertjén duettet énekelt Szvorák Katalin népdal-, Kolonits Klára opera- és Szőke Nikoletta dzsesszénekessel, valamint Magyar Borival, a Besh o drom vokalistájával. A 62 éves művész egészen biztos, hogy a győri koncertjén is megmutatja a hallgatóságnak azt a frenetikus képességét, melyet újszerű légzéstechnikájának köszönhet: még a levegővételből is képes hangot faragni. Nem is akármilyet!

2012. 12. 10. 13:32

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Bobby McFerrin Győrben lép fel cikk képei
Bobby McFerrin - Bobby McFerrin Győrben lép fel Bobby McFerrin - Bobby McFerrin Győrben lép fel