Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2012/49

Listamustra - Listamustra 2012/49

Az Egyesült Királyságban a listán tartózkodás ötödik hetében a hatodik helyről az elsőre jött fel Gabrielle Aplin a The Power of Love című felvétellel – december 2. és december 8. között 57 515 példány fogyott belőle a szigetországban. Az e heti siker javarészt annak köszönhető, hogy a dal a John Lewis áruházlánc karácsonyi reklámfilmjének kísérőzenéje lett.

A szerzemény eredetijét a Frankie Goes to Hollywood játssza, a liverpooli együttes 1984 decemberében egy hétig tanyázott vele a brit rangsor csúcsán. Gabrielle Aplin akkor még nem is élt, 1992. október 10-én született Wiltshire-ben. A The Power of Love az első slágere.

Listavezető dalok
Amerikai Egyesült Államok – Rihanna: Diamonds
Egyesült Királyság – Gabrielle Aplin: The Power of Love
Németország – Rihanna: Diamonds
Magyarország – David Guetta featuring Sia: She Wolf (Falling to Pieces)

Radics Gigi, 2012 második prófétája
Az Amerikai Egyesült Államokban és Németországban Rihanna uralja a zeneszámok rangsorát a Diamonds című felvételével – az amerikaiban harmadik, a németben hatodik hete vezet, a britben az ötödik helyen szerepel, ott kilenc héttel ezelőtt trónolt. Egyik lista tízes mezőnyében sincs új jelzésű szerzemény. Az amerikain és a briten is az ezüstérmes pozícióban lelünk Bruno Mars dalára, a Locked Out of Heaven címűre, amellyel a hawaii énekes az USA-ban tegnap, az Egyesült Királyságban hétfőn megjelent Unorthodox Jukebox című második stúdióalbumát harangozta be. A brit listán a 26. helyről a nyolcadik pozícióba lépett P!nk pennsylvaniai énekesnő szeptemberben kiadott The Truth About Love című hatodik stúdiólemezének második slágere, a Try. Nálunk a Single listán harminchárom hét után trónfosztott lett Ákos maxi CD-je és DVD-je, az Előkelő idegen. David Guetta zeneszáma, a Sia ausztrál énekesnővel készült She Wolf (Falling to Pieces) nyitott az élen, amely a francia producer-lemezlovas tavaly augusztusban forgalomba került Nothing but the Beat című stúdióalbumának idén szeptemberben megjelent Nothing but the Beat 2.0 változatán található. A hazai rádióállomások – idén másodszor – egy hazai előadó, a Megasztár hatodik sorozatában diadalmaskodó Radics Gigi Vadonatúj érzés / Daydream című felvételét (magyar és az angol verzióját) játsszák a legtöbbet. Szeptemberben Heincz Gábor ”Biga” dala, a Learning to Let Go vezette a Rádiós listát egy hétig. Az e heti rangsor ezüstérmes pozíciójában is magyarok tanyáznak, Zoohacker és Judie Jay a Best Friends című szerzeménnyel.

Listavezető nagylemezek
Amerikai Egyesült Államok – Alicia Keys: Girl on Fire
Egyesült Királyság – Olly Murs: Right Place Right Time
Németország – Led Zeppelin: Celebration Day
Magyarország – Michael Bublé: Christmas

Karácsonyi hanghordozók előretörése
Alicia Keys eddig mindössze egy albummal, a 2009 decemberében kiadott The Element of Freedom című stúdiólemezével maradt le az amerikai eladási lista csúcsáról, az a második helyig jutott. Az előző három stúdióalbumával és a 2005-ös Unplugged cíművel listavezető volt. A New York-i énekesnő ötödik stúdiólemeze, a Girl on Fire a héten a várakozásnak megfelelően az első helyen debütált 159 ezres példányszámmal. Az élmezőnyben nincs több új belépő. A karácsony közeledtével egyre nagyobb a kereslet az ünnepi hanghordozók iránt: Rod Stewart albuma, a Merry Christmas, Baby a harmadik, Michael Bublé nagylemeze, a Christmas a hetedik, a Lady Antebellum korongja, az On This Winter’s Night a nyolcadik, Blake Shelton CD-je, a Cheers It’s Christmas a kilencedik helyen szerepel. Az Egyesült Királyságban második hete Olly Murs értékesíti a legtöbbet a Right Place Right Time című harmadik stúdióalbumából – az első héten 126 949, a másodikon 103 464 példány kelt el belőle. A szigetországban Michael Bublé nagylemeze a második, Rod Stewarté a negyedik helyre jött fel. A legmagasabban kezdő újdonságot, a Jools Holland & his Rhythm & Blues Orchestra albumát, a The Golden Age of Song címűt a 21. pozícióban találjuk. Németországban második hete a Led Zeppelin koncertlemezéből, a Celebration Day címűből fogy a legtöbb. Alicia Keys albuma, a Girl on Fire a TOP 10 egyetlen új belépőjeként a hatodik pozícióba érkezett meg. Nálunk Michael Bublé karácsonyi nagylemeze a legkelendőbb. A második helyre iratkozott fel az Anna and the Barbies harmadik, Ánem! című albuma. A negyvenes mezőnyben további négy újdonságra lelünk: a 12. helyen az Omega dupla nagylemeze, a Szimfónia & Rapszódia, a 28. helyen az Ismeretlen Arcok zenekar frontemberének, Nyerges Attilának CD-vel kiegészített könyve, az Ismeretlen Ismerős – valamint egy nem túl hangos könyv, a 33. helyen Péterfy Bori és Love Band együttesének harmadik stúdióalbuma, a Fehér éjszakák, a 39. helyen az Il Divo slágergyűjteménye rajtol.

Puha József

2012. 12. 12. 8:19

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2012/49 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2012/49