Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

A Szigeten Blur is színpadra lép

Blur - A Szigeten Blur is színpadra lép

Nagyjából egy éve röppent fel a hír, hogy a Sziget Fesztivál szervezői tárgyalásokat kezdtek a Blur zenekarral, hogy végre Magyarországra csábítsák őket. Nagyon úgy tűnik, hogy jó munkát végeztek, hiszen most már biztos: jövőre a Sziget Nagyszínpadán élőben láthatjuk az idén a Brit Awardson életműdíjjal jutalmazott legendás zenekart.

A Blurt 1989-ben alapította Damon Albarn (ének), Graham Coxon (gitár) Aley James (basszusgitár) és Dave Rowntree (dob). Ritkaság, de ők így négyen azóta is együtt zenélnek.

A banda a 90-es években vált világhírűvé - többek között - a Parklife és a The Great Escape című lemezeivel és olyan slágerekkel mint a Girls & Boys, Country House, Song 2End Of A Century, To The End és a Beetlebum, az évtized kiemelkedő zenekarává téve a bandát. 2003-as Think Tank megjelenése után a zenekar felfüggesztette működését, kibékíthetetlen ellentétekre hivatkozva. Idő közben sikerült rendezniük a nézeteltéréseket és közel öt év pihenő után jelentették be, hogy ismét együtt folytatják útjukat. Az újrakezdést méltón meg is ünnepelték, hiszen emlékezetes bulikat csaptak 2009. július 2-án és 3-án. A srácok idén, 21 évvel a bemutatkozásukat követően, megjelentették a zenekar eddigi munkásságát egybegyűjtő Blur 21: The Box című albumot. Az idei nyár nagyon húzós lesz, fesztiválokat illetően. Soha rosszabbat. 

2012. 12. 14. 11:04

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A Szigeten Blur is színpadra lép cikk képei
Blur - A Szigeten Blur is színpadra lépBlur - A Szigeten Blur is színpadra lép