Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Elsőfilmes rendezőként debütál Dave Grohl

Nirvana - Elsőfilmes rendezőként debütál Dave Grohl

Dave Grohl, az egykori Nirvana zenekar dobosa, rendezőként mutatkozik be hamarosan. Jövőre, a Sundance Filmfesztiválon vetítik le "Sound City" című dokumentumfilmjét, mely a kaliforniai Van Nuys-ban található stúdióban folyó korszakalkotó munkákat eleveníti fel.

Tavaly Grohl megvásárolta a stúdiótól azt az 1972-ben készült egyedi Neve 8028 konzolt, amely az analóg rögzítési technológia csúcsa. Segítségével vették fel többek közt - a teljesség leghalványabb igénye nélkül - Neil Young, a Guns and Roses, a Fear, a Nirvana, Slipknot, vagy a Metallica albumait. A dobos fejéből ezután pattant ki a szikra, hogy egy ilyen emblematikus korszakot nem szabad az enyészetre hagyni: mindezt meg kell mutatni a jövő generációinak. A legmegfelelőbbnek azt tartotta, ha egy pontos és hiteles dokumentumfilmben eleveníti fel a stúdióban folyó munkát azoknak a zenésztársaknak, producereknek, szakembereknek a segítségével, akik az elmúlt 40 évben zenei történelmet írtak a Soundy City-ben.

Grohl egyébként a Nirvánával itt rögzítette 1991-ben a Nevermind albumot, mely világszerte 30 milliónál több példányban kelt el.

A film legfontosabb készítői közt jegyzik a producer/rendező Dave Grohlt, a szerkesztő Paul Crowdert és az író Mark Monroe-t (Az öböl, Once In a Lifetime, The Tillman Story). A film társproducerei Jim Rota, John Ramsay, és a Therapy studios voltak.

2012. 12. 18. 9:35

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Elsőfilmes rendezőként debütál Dave Grohl cikk képei
Nirvana - Elsőfilmes rendezőként debütál Dave Grohl