Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2012/50

Listamustra - Listamustra 2012/50

Taylor Swift december 13-án töltötte be a 23. életévét. A pennsylvaniai country-pop énekesnő a Red című negyedik stúdiólemezével visszatért az amerikai albumeladási lista csúcsára, összességében negyedik hete vezet.

A 2006-os, cím nélküli első stúdiólemezével az ötödik helyig jutott, a 2008-as Fearless cíművel tizenegy, a 2010-es Speak Now cíművel hat hétig tanyázott a legmagasabb pozícióban, tehát eddig összesen huszonegy hetet töltött az élen. 1991 óta, amióta a Nielsen SoundScan állítja össze a listát, Whitney Houston és Jay-Z is huszonegy-huszonegy hétig szerepelt az első helyen. Taylor Swift előtt már csak a huszonnégy hétig trónoló Adele, a huszonkilenc hétig vezető Eminem és a rangsort ötvenegy hétig uraló Garth Brooks található.

 

Listavezető dalok

Amerikai Egyesült Államok – Bruno Mars: Locked Out of Heaven

Egyesült Királyság – James Arthur: Impossible

Németország – Rihanna: Diamonds

Magyarország – Ákos: Előkelő idegen

 

Tarol a The X Factor új győztese

Rihanna a Diamonds című slágerrel Németországban hetedik hete listavezető, az amerikai Billboard magazin Hot 100 rangsorában három hét után trónfosztott lett. Bruno Mars foglalta el az első helyet a Locked Out of Heaven című zeneszámmal. A hawaii születésű énekesnek ez a negyedik amerikai listavezetője. Először 2010 májusában szerepelt a csúcson két hétig B.o.B rapper Nothin’ on You című szerzeményének közreműködőjeként. 2010 októberében a Just the Way You Are című felvételével négy, 2011 elején a Grenade cíművel megszakításokkal szintén négy hétig uralta a mezőnyt. A Locked Out of Heavennel Bruno a múlt héten megjelent Unorthodox Jukebox című második stúdióalbumát harangozta be. Az amerikai élmezőny egyetlen új belépője Justin Bieber Nicki Minaj-zsal készült Beauty and a Beat című dala, amely öt pozíciót javítva a kilencedik helyen található. Az Egyesült Királyságban a várakozásnak megfelelően a december 9-én véget ért kilencedik The X Factor győztese, James Arthur debütált a lista élén az Impossible című slágerrel, Shontelle barbadosi énekesnő 2010-es zeneszámának átdolgozásával. Arthur változatából 489 560 példány kelt el az első héten, ami 2012 legjobb kezdése. A szerzemény eredetije a kilencedik helyig jutott, most a rangsor 22. helyére tért vissza. A brit tízes mezőnyben még két újdonságra lelünk. Az ezüstérmes pozícióba iratkozott fel will.i.am felvétele, a Britney Spearsszel készült Scream & Shout, amely a The Black Eyed Peas frontemberének a legutóbbi hírek szerint február elején forgalomba kerülő #willpower című negyedik szólólemezéről a harmadik sláger a Mick Jaggerrel és Jennifer Lopezzel készült T.H.E. (The Hardest Ever) és az Eva Simonsszal készült This Is Love után. A Great Times és a Reach for the Stars című dalokat is ismerhetjük már az albumról. A hatodik helyre érkezett meg Rihanna zeneszáma, a Mikky Ekkóval készült Stay. Nálunk a Single listán egy hét után visszaszerezte a trónt Ákos CD-je és DVD-je, az Előkelő idegen, összességében 34. hete vezet. A rádióállomások második hete az utolsó, hatodik Megasztárban diadalmaskodó Radics Gigi Vadonatúj érzés című felvételét és annak Daydream című angol verzióját sugározzák a legtöbbet.

 

Listavezető nagylemezek

Amerikai Egyesült Államok – Taylor Swift: Red

Egyesült Királyság – Bruno Mars: Unorthodox Jukebox

Németország – Michael Bublé: Christmas

Magyarország – Tankcsapda: Rockmafia Debrecen

 

Hét új belépő a hazai TOP 40-ben

Az Amerikai Egyesült Államokban Wiz Khalifa negyedik, O.N.I.F.C. című stúdióalbuma a legmagasabban nyitó újdonság, az ezüstérmes pozíciót foglalta el. Az észak-dakotai rapper első két nagylemezét, a 2006-os Show and Prove és a 2009-es Deal or No Deal címűt nem jegyezték az eladási rangsorban, a harmadiknak, a tavaly márciusban kiadott Rolling Papers címűnek a második hely volt a csúcspozíciója. Meglepetésre csak a hatodik helyen debütált Ke$ha második, Warrior című stúdióalbuma – 89 ezret értékesítettek belőle az első héten. A Los Angeles-i énekesnő első, 2010 januárjának elején megjelent Animal című korongjából 152 ezer fogyott a kiadás hetében, és a lista csúcsán kezdett. Az amerikai TOP 10 harmadik új belépője a Florida Georgia Line nashville-i countryduó Here’s to the Good Times című első stúdiólemeze a tizedik helyen. Bruno Mars második, Unorthodox Jukebox című stúdióalbuma a brit élmezőny egyetlen újdonsága, az első helyre iratkozott fel 136 391 példánnyal. Németországban a kanadai Michael Bublé ünnepi kiadványa, a Christmas a legkelendőbb. A 61. helyről a másodikra lépett Peter Maffay romániai születésű német zenész tavalyi, Tabaluga und die Zeichen der Zeit című nagylemeze annak köszönhetően, hogy koncertváltozatban is forgalomba került. A tízes mezőnyben egy új belépő szerepel, Paul Kalkbrenner német elektrozenész Guten Tag című albuma a negyedik helyen. Nálunk négy héttel ezelőtt az első helyre érkezett meg a Tankcsapda nagylemeze, a Rockmafia Debrecen. Három hete is listavezető volt, két hete a hatodikra, a múlt héten a 21. helyre hátrált, mivel a legtöbb benzinkúton (csak egy bizonyos töltőállomáson szerezhető be) hiánycikk volt. Most már újból kapható, és ismét vezeti az eladási rangsort. A negyvenes mezőnyben hét újdonság található. A nyolcadik helyen Takács Nikolas és a Fool Moon CD-je, a Music & Soul, a 12. helyen a Sárik Péter Trió korongja, a Jazzkívánságműsor, a 13. helyen a Quimby DVD-je, a Két koncert, a 29. helyen a Hungarica albuma, a Test és vér, a 31. helyen Csondor Kata nagylemeze, a Hóban ébred… – az ünnep dalai, a 37. helyen Mahó Andrea Bródy János tizenkét slágerének átdolgozását felvonultató CD-je, a Mit tehetnék érted, a 39. helyen St.Martin korongja, a Megint. húsz nyitott.

Puha József

2012. 12. 20. 23:51

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2012/50 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2012/50